30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

TRUMP JR.’IN BUGÜN İSTANBUL’A GELMESİ BEKLENİYOR

Amberin Zaman

28 Kasım 2016 Pazartesi 19:22

Durmak yok yakınlaşmaya devam: Trump Jr.’ın bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyor

ABD başkanlık seçimlerinin galibi, milyarder işadamı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ın bugün (28 Kasım) Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Trump’ın, Türkiye’deki ortağı Aydın Doğan ve damadı Mehmet Ali Yalçındağ ile buluşmasınaysa kesin gözüyle bakılıyor.

Diken’in ulaştığı resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre özel ziyaret için İstanbul’a gelmesi beklenen Trump Jr.’ın, resmi temaslarda bulunup bulunmayacağı ise bilinmiyor.

Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında seçimlerden sonra gerçekleşen telefon konuşmasının detayları da ilk kez Diken’de yer almıştı. Görüşmede Trump, “İyi akşamlar, size gerçekten çok büyük hürmet duyuyorum. Ülkeniz için çok iyi şeyler yaptınız” diye söze başlayıp “Kızım Ivanka yanımda, hat bağlantısını o kurdu. Sizin çok büyük hayranınız ve destekçiniz” demişti.

Görüşmede en dikkat çekici detaylardan biri de Trump’ın, Redhack’in, Enerji Bakanı Berat Albayrak’a ait olduğu iddia edilen binlerce maili sızdırmasının ardından zor günler geçiren ve görevinden istifa etmek zorunda kalan Mehmet Ali Yalçındağ’dan söz etmiş olmasıydı. Seçimleri kazanmasının ardından pek çok ülke liderinin kendisiyle temas kurmak için çırpındığı bir dönemde, Trump-Erdoğan görüşmesininse ‘yakın dostum’ dediği Yalçındağ aracılığıyla gerçekleştiği öğrenilmişti.

Diken’in haberi, ABD basınında da ses getirmişti. Gayet samimi geçen görüşmenin detayları haber sitesi Huffington Post‘un ardından, ABD’nin prestijli gazetelerinden New York Times‘ın 26 Kasım tarihli nüshasında da yer aldı.

Trump’ın Kürtlerden vazgeçip geçmeyeceği tam bir muamma

New York Times ayrıca, Trump’ın siyasi nüfuzunu Türkiye’de özel işlerinde çıkar sağlamak için kullanıp kullanılmayacağına dair soru işaretleri olduğuna da dikkat çekti. Konuya geniş yer veren gazete, Trump’ın İstanbul, Şişli’deki Trump Towers’daki ve Manisa’da mobilya üreten Dorya International ile ortaklığına da değindi.

Trump’ın, Erdoğan ile şimdilik olumlu seyreden ilişkisinin başkanlık koltuğuna oturduğunda nasıl olacağıysa ayrı bir merak konusu. Erdoğan ile görüşmesinde Türkiye’nin YPG’ye dair kaygılarını anladığını kaydeden Trump, IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin en önemli müttefiki konumundaki Kürtlerden Ankara’nın talepleri doğrultusunda vazgeçip geçmeyeceğiyse tam bir muamma.

Trump, Suriye ile ilgili olarak Rusya’nın politikalarına yakın olduğunu gizlemezken, bir başka ABD gazetesi Wall Street Journal’in aktardığına göre oğul Trump da Suriye’deki çatışmaların sona erdirilmesi için Rusya ile işbirliğinin konuşulduğu bir toplantıya katıldı. Fransa’nın başkenti Paris’teki Ritz Oteli’nde geçen hafta gerçekleşen toplantı, Fransız Politika ve Uluslararası İlişkiler Merkezi’nin kurucusu Fabien Baussart ve Suriyeli eşi Randa Kassis tarafından organize edildi.

Donald Trump Jr. kimdir?

1977 Manhattan doğumlu Trump Jr., babasının ilk eşi Çek asıllı Ivana Trump’dan olan ilk çocuğu. Evli ve beş çocuk babası olan Trump Jr., babasına ait The Trump Organization’da, emlak işleriyle ilgili yeni projelerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Trump Jr.’ın, bir dönem New York Belediye Başkanlığı’na adaylığını koymayı düşündüğü konuşuluyordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.