02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin23°C

ZEKERİYA ÖZ İLE 17 VE 25 ARALIK SAVCILARINA SORUŞTURMA

HSYK 3. Dairesi, 17-25 Aralık savcıları ile operasyondaki şüphelilerin malvarlıklarına el konulması kararı veren hâkim hakkında soruşturma açılması kararı verdi.

Zekeriya Öz ile 17 ve 25 Aralık savcılarına soruşturma

03 Mayıs 2014 Cumartesi 10:17

Hâkimler ve ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, 17-25 Aralık savcıları ile operasyondaki şüphelilerin malvarlıklarına el konulması kararı veren hâkim hakkında soruşturma açılması kararı verdi.

HSYK 3. Dairesi, savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve hâkim Süleyman Karaçöl hakkındaki ihbar ve şikâyetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar vermiş ve inceleme kararı izin için Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın inceleme iznine onay vermesinin ardından kurul müfettişlerinin başlattığı çalışma tamamlandı. HSYK 3. Dairesi, müfettiş raporu doğrultusunda, Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Süleyman Karaçöl hakkındaki soruşturma açılmasına oy çokluğuyla karar verdi.

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran Savcı Mustafa Demir ile ilgili de HSYK dosya açtı. Dosya 3. Daire gündemine gelecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.