29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin15°C

ZANA, AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA

Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulunmak üzere Strasbourg'a gelen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, AP Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldi.

Zana, Avrupa Parlamentosu'nda

19 Nisan 2012 Perşembe 17:12

Diyarbakır Bağımsız milletvekili Leyla Zana, Martin Şulz ile görüştü. Şulz görüşmede, Kürt sorununun siyasi çözümü için daha aktif olarak çalışacağını söyledi. 

Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulunmak üzere Strasbourg'a gelen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, AP Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldi. Leyla Zana Schulz ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ap başkanının “Grevden ve taleplerden haberdar olduğunu, Kürt sorununun siyasi çözümü için elinde geleni yapacağını söylediğini ve acıların daha fazla artmaması için grevin sonlanmasını istediğini " belirtti.

Zana, iki günlük temasları sırasında ayrıca Avrupa Komisyonu'nun genişleme sürecinden sorumlu üyesi Stefan Fule, AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ve AB-Türkiye Karma Parlamentosu Komisyonu EşbaşkanI Helene Flautre'un da aralarında bulunduğu çok sayıda Avrupalı parlamenterle bir araya gelecek.

Leyla Zana, Avrupa Parlamentosunun 1988 yılından bu yana her yıl insan hakları alanında mücadele edenlere verdiği Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü'ne 1995 yılında layık görülmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.