29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin21°C

ZAMAN'IN TİRAJINA ''OTORİTE'' DARBESİ

Fethullah Gülen’in Amerikan The Wall Street Journal Gazetesine yaptığı açıklamalar Zaman Gazetesini zor durumda bıraktı.

Zaman'ın tirajına ''otorite'' darbesi

17 Haziran 2010 Perşembe 15:09

Mavi Marmara Gemisine yapılan terörist saldırıdan sonra Fethullah Gülen’in Amerikan The Wall Street Journal Gazetesine yaptığı açıklamalar Zaman Gazetesini zor durumda bıraktı.

Gülen'in ''İHH'yı tanımadığını'' ve ''Gazze'ye yardım götürmek için İsrail otoritesinden izin alınması gerektiği'' şeklindeki demeci özellikle İslami camiada büyük tepkilere yol açmış ve Gülen'in açıklamaları sorgulanmaya başlanmıştı.

Bu tepkiler cemaati temsil ettiği varsayımıyla Zaman Gazetesine de yönelince gazete büyük bir tiraj darbesi yaşadı. Halen ülkenin en çok satan gazetesi konumundaki Zaman 1 milyon hedefini yakalamak için uğraşırken gelen toplam 66.370 düşüşle sarsıldı.

800 bine geriledi

Gülen'in açıklama yapmasından sonraki ilk hafta tiraj kaybı 46.197 olurken, geçen haftaki kayıp da 20.173'ü buldu. Böylece Zaman 15 gün içinde 876. 213 net satıştan 809.843'e gerilemiş oldu.

Zaman yönetiminin hızlı tiraj kayıpları karşısında tedbir almak için toplantılar yaptıkları öğrenilirken, önümüzdeki hafta satışlarının 800 binin altına düşmesinden endişe ettikleri kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.