03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara11°C
  • İzmir13°C
  • Berlin14°C

ZAMAN'IN SAMİMİYETSİZLİĞİ...

AK Parti-Cemaat gerilimi, Zaman gazetesinin Roboski ile ilgili kullandığı haber dilini de değiştirdi.

Zaman'ın samimiyetsizliği...

27 Aralık 2013 Cuma 12:51

Dershane tartışması ile başlayan ve yolsuzluk operasyonuyla iyice gerilen AK Parti-Cemaat kavgası Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesinin haber diline de yansıdı. Zaman gazetesinin farklı zamanlarda Roboski katliamını haberleştirirken kullandığı kelimelerin farklılığı dikkat çekti.

ÖNCE KAÇAKÇI OPERASYONU DENMİŞTİ

Zaman gazetesi Roboski'de 28 Aralık 2011 gecesi Türk savaş uçaklarınca düzenlenen operasyonda 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamını "Irak sınırında F-16'lar kaçakçıları vurdu: 35 ölü" başlığıyla duyurmuştu. 

49299

GERİLİMDEN SONRA ULUDERE KATLİAMI DEDİLER 
Aradan geçen süre ve gerilimin artmasının etkisi ilk olarak Zaman gazetesinin 24 Aralık tarihli sayısındaki haberde görülmüştü. Haberde "Uludere katliamı 3. yılına giriyor" üst başlığını kullanan Zaman, sosyal medyada çok eleştirilmişti.. 

49300

Gazete aynı tavrını bugün de sürdürmeye devam etti. Zaman'ın bugünkü (27 Aralık) sayısında da "Uludereli aileler tazminata el sürmedi" başlığı ile birinci sayfada yer alan haber okuyucuların dikaktini çekti. Zaman haberin iç sayfadaki başlığında da katliam vurgusu yaparak, "Uludereli aileler tazminata el sürmedi, katliam tazminatı Anakra'ya iade edildi" ifadesine yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.