03 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin20°C

ZAMAN’IN BİNASINA ‘ÖZGÜR BUGÜN’ BASKINI

'Özgür Bugün' ve 'Özgür Millet' gazetelerinin, Zaman'ın da basıldığı Feza Gazetecilik matbaasında basıldığı iddiası üzerine polis matbaada arama yaptı.

Zaman’ın binasına ‘Özgür Bugün’ baskını

12 Kasım 2015 Perşembe 05:02

Koza İpek Holding bünyesinde çıkarılan ve kayyuma devredilen Millet ve Bugün gazetelerinden kovulan gazetecilerin çıkardığı ‘Özgür Millet’ ve ‘Özgür Bugün’ gazetelerinin, Feza Gazetecilik’in matbaasında basıldığı iddiası üzerine polis; Zaman gazetesinin de sahibi olan şirketin Yenibosna’daki binasına geldi. 5 kişilik polis ekibi ile 2 avukat, mahkeme kararıyla binada arama yaptı.

Mahkemeden arama kararı çıkarıldığını belirten polis ekibi ve avukatlar; binada arama çalışmalarına başlarken, personel de bahçeye çıkarıldı.

Gazete çevresinde 1 TOMA ve 1 otobüs dolusu Çevik Kuvvet ekibi konuşlandı.

Zaman’dan açıklama

Zaman Gazetesi Avukatı Ali Odabaşı’ndan, konuyla ilgili açıklama geldi. Odabaşı; “Bugün gazetesinin kayyumları ve avukatlarının iddiası üzerine ekipler geldiler” dedi.

Kararın Zaman Gazetesi’yle alakalı olmadığının altını çizen Odabaşı, “Ekipler, Marka kanunu uyarınca Bugün Gazetesi ve Kayyumları’nın talebiyle Özgür Bugün Gazetesi nüshalarının Feza Gazetecilik Matbaası'nda bulunduğu iddiası üzerine tesbit için geldiler” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.