13 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara15°C
  • İzmir23°C
  • Berlin19°C

ZAMAN, BEJAN MATUR'U GÖNDERDİ Mİ?

Şair yazar Bejan Matur, genel seçimler öncesinde yazılarına "ara verince" bu durum spekülasyonlara yolaçtı.

Zaman, Bejan Matur'u gönderdi mi?

02 Haziran 2011 Perşembe 14:15

Zaman Gazetesi'nin dikkat çeken kalemlerinden Bejan Matur köşe yazılarını nokladı mı?  Şair yazar, genel seçimler öncesinde yazılarına "ara verince" bu durum spekülasyonlara yolaçtı.

Son dönemde Zaman yazarlarında ve muhafazakar medyada BDP'ye ve Kürtlere yönelik sertlik rüzgarları esiyordu. Kürt tabanının seçimler arefesinde CHP'ye yanaşması muhafazakar medyanın tepkisini çekiyordu.

Yani Bejan Matur seçimler öncesinde yükselen muhafazakar-Kürt geriliminden dolayı mı Zaman'dan uzaklaştı? Verdiği "ara"nın belirsiz bir süreyi işaret etmesi nasıl yorumlanmalı? Durum ve şartlara göre mi geri dönüşü olacak?

KOMPLO ARAMAYIN!

Bu soruların yanıtını Bejan Matur verdi. Zaman'daki yazılarına "nokta" değil "virgül" koyduğunu söyledi... Dediğine göre "komplo aramaya gerek yok, sadece kitap yazmak için bu ara"...  "Ara"nın zamanlaması konusunda net bir şey söylemedi.

Açıklaması şöyle oldu:

"Yazılara ara vermemin tek sebebi biraz dinlenme isteği. Sahiden çok yorucu bir kaç ay geçirdim. Kitap, konferans, imza, tv program derken şiirin çanları çalmaya başladı. Yazmayı isteğim kitap için de şöyle bir durmaya karar verdim.

Komplo aramayın lütfen! Arkadaşlar panik yok. Yakında görüşürüz elbet. Ayrıca gelecek kitap hasrete değecek
!"

Gazeteciler.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.