02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin26°C

YUNANİSTAN'DAN ERDOĞAN'A CAMİ JESTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14-15 Mayıs'daki ziyareti öncesi Yunan hükümeti Atina'da cami inşası için harekete geçti.

Yunanistan'dan Erdoğan'a cami jesti

29 Nisan 2010 Perşembe 10:53

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14-15 Mayıs'daki ziyareti öncesi Yunan hükümeti Atina'da cami inşası için harekete geçti.

Yunanistan Hükümet sözcüsü Yorgos Petalotis, 2006 yılında çıkarılan ve Atina’da cami inşasını öngören yasanın derhal uygulanacağını açıkladı.

Radikal'den Yorgo Kırbaki'nin haberine göre Yunan başkentindeki Votanikos semtinde Yunan deniz kuvvetlerine ait arazide inşa edilecek caminin 500 kişi kapasiteli olacağını söyleyen Petalotis, bu amaçla Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos başkanlığında yedi kişilik bir heyet oluşturulduğunu belirtti.

 Yunanistan’ın büyük ekonomik krizde olmasına rağmen, sözcü Atina’da cami inşası için gerekli paranın Yunan devleti tarafından karşılanacağını, yabancı devlet ya da özel kuruluşlarının muhtemel yardımlarının ise kabul edilmeyeceğini ekledi.

Avrupa’da camisi olamayan tek başkent konumundaki Atina’da çoğu Arnavutluk gibi ülkelerden gelmiş olan on binlerce Müslüman ibadetlerini evlerde veya salonlarda yerine getirebiliyor. Bazen kilisenin tepkisi, bazen de hükümetlerin karar vermekte çekinmeleri, cami inşası konusunu yıllardır askıda tutuyordu. Ancak Başbakan Erdoğan Atina’da cami inşası konusunu çeşitli vesilelerle Yunan hükümeti nezdinde gündeme getirmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.