03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

YUNANİSTAN: TÜRKİYE’YE KARŞI DONANMA TEKLİFİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

​Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa'nın Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklemek için savaş gemileri gönderme teklifini “memnuniyetle karşıladıklarını” belirtti.

Yunanistan: Türkiye’ye karşı donanma teklifini memnuniyetle karşılıyoruz

30 Ocak 2020 Perşembe 12:54

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri ve Libya ile yaptığı deniz yetki alanı mutabakatı Ankara ve Atina arasındaki gerilimi artırırken, Miçotakis gönderilecek gemileri "barışın garantörü" olarak nitelendirdi.

Çarşamba günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmamuel Macron ile Paris'te Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinin ardından konuşan Miçotakis, Yunanistan ve Fransa'nın yeni stratejik savunma alanı aradıklarını söyleyerek "Doğu Akdeniz'deki farklılıkları sona erdirmenin tek yolu uluslararası hukuktan geçiyor" ifadelerini kullandı.

Macron, ülkesinin ve AB'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a desteğini yinelerken, Türkiye'yi "tahriklerde ve haksız müdahalelerde" bulunmakla suçlamıştı.

Macron, Fransa ve Yunanistan arasında güvenlik alanında stratejik işbirliğinin oluşturulacağını ve önümüzdeki haftalarda bu işbirliğinin ana hatlarının belirginleşeceğini söylemişti.

Macron, bu çerçevede, Fransız donanmasının, Avrupa'nın stratejik bölgesinin güvenliğinin sağlanması için varlığını artıracağını ifade etmişti. (euronews)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.