05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara9°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

YUNANİSTAN ACI İLACA HAZIR

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, hükümetin ülkenin gidişatında belirleyici rol oynayacak kararlar almaya hazır olduğunu söyledi.

Yunanistan acı ilaca hazır

01 Mayıs 2010 Cumartesi 14:45

Papakostandinu, The Ekonomist Dergisi tarafından Atina’da gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, Yunan hükümetinin, ülkenin borçlanma konusunda hiçbir problem yaşamaması ve uluslararası piyasaların dalgalanmalarının yarattığı endişeye son verilmesi açısından 3 yıl kapsamlı bir reform programını hayata geçirdiğini söyledi.

"Gelecek nesillere bırakılacak bir Yunanistan için gidişatı belirleyici nitelikte kararlar almaya hazırız" ifadesini kullanan Papakostandinu, "Eğer bu ifade birkaç ay önce kullanılmış olsaydı alacağımız yardım daha ufak olacaktı" dedi.

Maliye bakanı, ülkede açıklanan reformların uygulanmakta olduğunun altını çizdiği konuşmasında, geçen martta açıklanan reformların yeterli olmadıklarını bunun bütçe açığının daraltılmasıyla ilgili değişikliklerin yaşama geçirilmesinde sanılandan daha az zaman bulunmasından kaynaklandığı değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin her durumda zayıf tabakanın yanında olacağını vurgulayan Bakan Papakostandinu, Yunanistan’ın güvenilirliğini sarsan bütçe açığının daraltılmasının gereklililiğine de dikkat çekti.

AB-IMF mali destek mekanizmasına da atıfta bulunan Papakostandinu, "Ülkeyi kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Anlaşmaya çok yakınız" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.