30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara23°C
  • İzmir27°C
  • Berlin28°C

YSK'YE İSTANBUL İTİRAZINDA İKİNCİ GÜN

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için yaptığı başvuruyu görüşmeye devam ediyor.

YSK'ye İstanbul itirazında ikinci gün

23 Nisan 2019 Salı 14:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin üzerinden 23 gün geçmesine karşın itirazlar nedeniyle resmi sonuçlar halen açıklanamadı. AK Parti ve MHP’nin seçimin iptali için yaptığı başvuru dün görüşülmeye başlandı. Dün 5 saat süren müzakerelerde, AK Parti ve MHP temsilcileri itiraz taleplerine ilişkin görüşlerini paylaşırken, CHP de iddialara ilişkin yanıt verdi.

YSK’deki görüşmenin ikinci oturumu bugün saat 11.00’de başladı.

GÖRÜŞMENİN RENGİNİ BELLİ EDECEK KARAR

YSK’nin bugün İstanbul görüşmelerinin seyrine ilişkin bir usul kararı alması bekleniyor. AK Parti ve MHP’nin kısıtlı seçmen, ölü seçmen, KHK’lı seçmen gibi iddialarının araştırılıp araştırılmayacağı da bu usul kararıyla belirlenecek.

İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesini isteyen AK Parti’nin 44 sayfalık olağanüstü itiraz dilekçesinde, ‘oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı’ iddia edilmişti.

AK Parti, daha sonra YSK’ye sunduğu ek dilekçede ise KHK’lilerin oy kullanamayacağını öne sürmüştü.

MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK’ye başvurmuştu.

OY FARKI 13 BİN 729 

İstanbul İl Seçim Kurulu’nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 036 oy almıştı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.