29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin14°C

YPG SÖZCÜSÜ: İDLİB OPERASYONUNA KATILMAYACAĞIZ

​YPG Sözcüsü Nuri Mehmud olası bir İdlib operasyonu olması durumunda Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) nasıl bir tutum alacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YPG Sözcüsü: İdlib operasyonuna katılmayacağız

16 Eylül 2018 Pazar 16:04

YPG’nin İdlib operasyonuna katılacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirten Mehmud, “Birliklerimizin olası İdlib operasyonunda yer alacağı iddiaları asılsızdır” dedi. YPG Sözcüsü, YPG-YPJ güçlerinin İdlib operasyonunda yer alacağı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

"IŞİD'E YÖNELİK OPERASYONLAR ASIL HEDEF"

YPG Sözcüsü Mehmud, “İdlib ve çevresindeki yerlere yönelik olası askeri operasyon ihtimalinin artması ile beraber bazı medya kuruluşları güçlerimizin söz konusu operasyonda yer alacağına ilişkin iddialar ortaya atmaktadır. Bu gibi iddiaların gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır ve tamamen spekülasyona dayalı dezenformasyon niteliğindedir. YPG ve YPJ olarak güçlerimizin azılı terör örgütü IŞİD’e yönelik kapsamlı operasyonlar yürütmekte olduğunu ve bu örgütün Kuzey Suriye topraklarından temizlenmesinin en temel ve öncelikli hedefimiz olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz” diye kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.