29 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

YPG: MİŞTENUR TEPESİNDE DENETİMİ SAĞLADIK

Kobani’nin güney ve doğusuna hakim olan Miştenur Tepesi’nin bir kısmının YPG/YPJ güçlerinin eline geçtiği belirtildi.

YPG: Miştenur tepesinde denetimi sağladık

19 Ocak 2015 Pazartesi 15:38

Eylül ayından bu yana IŞİD tarafından kuşatma altında tutulan Kürt kenti Kobani’yi savunan Halk Savunma Birlikleri (YPG), stratejik öneme sahip Miştenur tepesinde denetimi sağladığını açıkladı.

YPG Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Savaşçılarımız, dün gece Miştenur Tepesi’ni özgürleştirmek amacıyla kapsamlı bir operasyon düzenlemiştir. Koalisyon uçaklarının da destek verdiği operasyonda yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır” denildi.

54527

YPG’nin Miştenur’da tam denetim sağladığı belirtilen açıklamada, sabah saatlerine kadar süren operasyonda tespit edilebilen 40’tan fazla IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Koalisyon uçakları ve Peşmerge güçleri de operasyona destek verdi

Kobani Kantonu Dışişleri Sözcüsü İdris Nassan ise, Miştenur Tepesi’nin bir bölümünün YPG’nin kontrolüne geçtiğini ve bölgede çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

BBC Türkçe Servisi’ne konuşan Nassan, “Miştenur Tepesi’ne iki hafta önce zaten çok yaklaşılmıştı. Gün gün ilerleme oluyordu. ABD önderliğindeki koalisyon uçakları tepede IŞİD’in mevzilerini vuruyorlardı. Dün akşamdan bu yana da uçaklar yedi defa IŞİD’in mevzilerini bombaladılar. Peşmerge güçleri de tepeyi ağır silahlarla, toplarla vuruyorlardı. YPG ve üyeleri de tepenin alınması için mücadele ediyorlardı” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.