04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara10°C
  • İzmir14°C
  • Berlin12°C

YPG İLE ÖSO'NUN İLK ORTAK KONTROL NOKTALARI

Serêkaniyê kentinde 15 günlük çatışmaların ardından Kürtler ile silahlı gruplar arasındaki anlaşma yürürlüğe girdi.

YPG ile ÖSO'nun ilk ortak kontrol noktaları

25 Şubat 2013 Pazartesi 10:31

Batı Kürdistan'ın Serêkaniyê kentinde 15 günlük şiddetli çatışmaların ardından Kürtler ile dış destekli silahlı gruplar arasındaki anlaşma yürürlüğe girmeye başladı. Serêkaniyê'de ilk ortak kontrol noktaları oluşturuldu.

Kürtler ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında varılan ve 17 Şubat'ta açıklanan 11 maddelik anlaşma uygulamaya konuluyor. Serêkaniyê'nin girişinde oluşturulan ortak bir kontrol noktasında YPG ve Suriye bayrağı yan yana dalgalanıyor.

Anlaşmanın maddeleri arasında ortak kontrol noktalarının oluşturulmasının yanısıra, tüm silahlı grupların kentten çekilmesi, sivil bir meclisin kurulması, anlaşmayı denetleyen bir komitenin oluşturulması, ve en önemlisi de YPG ile ÖSO'nun diğer kentlerin de kurtarılması için işbirliği yapılması yer alıyor.

Silahlı gruplar 16 Ocak günü Türkiye ve Suriye'nin diğer kentlerinden ağır silah ve tanklarla Serêkaniyê'ye saldırıda bulunmuştu. Temmuz 2012'de kurulan ve kısa bir süre önce ordulaşma kararı alan Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile bu gruplar arasında 15 gün boyunca şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. (anf)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.