20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara18°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

YNK'YE SERT YANIT: SEÇİMLER KÜRDİSTAN GENELİNDE YAPILACAK

Adalet ve Demokrasi için Koalisyon merkezini ziyaret eden KDP heyeti adına açıklama yapan Neçirvan Barzani, Kürdistan seçimlerinin ertelenmeyeceğini ve tüm Kürdistan vilayetlerinde yapılacağını söyledi.

YNK'ye sert yanıt: Seçimler Kürdistan genelinde yapılacak

02 Eylül 2018 Pazar 18:11

Neçirvan Barzani başkanlığındaki KDP heyeti, bugün Hewler’de siyasi partileri ziyaretleri devam ediyor.

Kürdistan İslami Topluluk Partisi’ni(Komel) ziyaret eden KDP heyeti daha sonra Berhem Salih’in başkanlığını yaptığı Adalet ve Demokrasi için Koalisyon merkezini ziyaret etti.

Basına kapalı olarak yapılan toplantı ardından Neçirvan Barzani ve Berhem Salih gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Barzani, gazetecilerin YNK yöneticilerinden Ferîd Eseserd’in ‘KDP çok istiyorsa kendi hakimiyetindeki bölgelerde seçim yapsın!’ açıklamasına ilişkin sorusuna “Seçimlerin belirlenen tarihte yapılaması hükümet kararıdır, sadece KDP’nin tek başına aldığı bir karar değil. YNK hükümetin en büyük ortağı. Bu nedenle seçimler tüm Kürdistan vilayetlerinde yapılacak” şeklinde yanıt verdi.

Hiçbir siyasi partinin seçimlerin ertelenmesi için resmi olarak bir talepte bulunmadığını yineleyen Neçirvan Barzani, “Seçimlerin ertelenmesi için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Adalet ve Demokrasi için Koalisyon Genel Başkanı Berhem Salih, partilerinin yeni olması ve yeniden örgütleneceği için Kürdistan seçimlerine katılmayacaklarını söyledi

YNK ve KDP’nin kendisini Irak Cumhurbaşkanlığı’na aday göstereceklerine dair haberlere ilişkin ise Berhem Salih, “Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Ne ben cumhurbaşkanlığı için adayım ne de başka partiler beni aday göstermiş değiller” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.