24 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara26°C
  • İzmir27°C
  • Berlin10°C

YNK'Lİ PARLAMENTER: ZURFİ'NİN PROGRAMINDA 140. MADDE YOK

Irak’ta hükümet kurmakla görevlendirilen Adnan Zurfi, dün parlamentoya hükümet programını sundu. Kürt parlamneter, Zurfi’nin programında 140’ıncı maddenin uygulanmasının yer almadığını söyledi.

YNK'li parlamenter: Zurfi'nin programında 140. madde yok

05 Nisan 2020 Pazar 12:15

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 17 Mart'ta hükümeti kurma görevini eski Necef Valisi Adnan Zurfi'ye vermişti.

 Zurfi, kurcağı yeni hükümetin programını dün parlamentoya sundu.

Konu hakkında BasNews’e konuşan Irak Parlamentosu YNK Parlamenteri Şêrwan Mîrza, “Zurfi’nin parlamentoya sunduğu program 16 bölümden oluşuyor.  Programında coronavirüsüne karşı daha etkin mücadele edeceği maddeleri yer alıyor” dedi.

YNK’li Şêrwan Mîrza, program çerçevesinde 2020 bütçe yasa tasarısının en kısa sürede parlamentonun gündemine gelmesinin kararlaştırıldığını belirterek, ayrıca erken seçim için geçici hükümetin hazırlık yapması sözleri temelinde güven oylamasının olacağını söyledi.

Şêrwan Mîrza “Zurfi, programında askeri, güvenlik ve Peşmerge güçlerine yardım sözü verdi” ifadelerini kullandı.

Adnan Zurfi’nin Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasındaki ilişkilere de değindiğini belirten Mîrza “Zurfi Kürdistan hükümeti ile olumlu ve birbirini anlama çerçevesinde iyi bir ilişki olduğundan bahsetmiş. Ancak ‘tartışmalı bölgeler’in durumu, Kürdistan bütesi ve 140’ıncı madde proramda yer almamış” dedi.

YNK’li parlamenter Şêrwan Mîrza, Adnan Zurfi’nin bakanlıkları görevlendirdikten sonra 30 gün içerisinde hükümeti kurması gerekiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.