19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

'YNK SAHTE KİMLİKLERLE OY KULLANIYOR' İDDİASI

Goran Hareketi Çemçemal sorumlusu, bazı sandıklarda sahte kimliklerle oy kullanıldığını iddia etti.

'YNK sahte kimliklerle oy kullanıyor' iddiası

30 Eylül 2018 Pazar 16:19

BasNews’in verdiği habere göre YNK’nin İstihbarat Sorumlusu Lahor Şêx Cengî’nin öncülüğünde YNK’liler sahte kimliklerle Çemçemal’de oy kullanma planın olduğuna dair bazı güvenilir kaynaklardan bilgi edinmişti.

K24’de konuşan Çemçemal Goran Hareketi Sorumlusu Ferman Mecîd ise söz konusu haberi doğrular yönde açıklama yaptı.

Ferman Mecîd sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahte belge sahibi çok sayıda asayiş ve güvenlik görevlisi ile vatandaş Çemçemal’e getirilerek oy kullandırtıldı.”

Bölgelerinde sahte oylar için ciddi bir girişim olduğunu belirten Ferman Mecîd, “Bazı sahte oy kullanıldığına dair tesbitler yapıldı. Bazı belgelerde doğum tarihleri ve isimler birbirini tutmuyor” dedi.

Süleymaniye’de seçim merkezine saldırı

Süleymaniye’de bir seçim merkezini basan silahlı bir grup, sandık görevlilerini darp ettikten sonra sandıkları götürdü, oyları değiştirdi.

K24 Süleymaniye muhabiri, oyların kullanıldığı Süleymaniye Bilgisayar Enstitüsü’ne silahlı bir grup tarafından baskın düzenlendiğini aktardı.

6702-420.jpg

Sandık görevlilerini tartaklayan grubun daha sonra oy sandıklarını alıp götürdüğü, oyları değiştirdikten sonra sandıkları geri getirdiği öğrenildi.

Bina güvenliğini sağlayan polislerin ise olaya müdahale etmediği kaydedildi. Yaşanan olay üzerine oy verme işleminin bir süre durduğu bildirildi. Oy kullanma kabinleri ile sandıklar zarar gördü.

K24’e bilgi veren söz konusu sandıkların bulunduğu salondaki görevlilerden biri, tutanak tuttuklarını ve o sandıklarda kullanılan oyların geçersiz sayılması için komisyona dilekçe vereceklerini söyledi.

Söz konusu grubun, Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) bağlı olduğu belirtiliyor.

Bu merkezde oy kullanan seçmenler ise bilgi vermekten çekindi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.