30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

YİNE EDİRNE YİNE GERGİNLİK

Beş üniversite öğrencisinin tutuklanmasını protesto etmek için İstanbul’dan gelen grubu Edirne’ye sokmak istemeyen binlerce kişi protesto eylemi yaptı.

Yine Edirne yine gerginlik

04 Ocak 2010 Pazartesi 11:50

Beş üniversite öğrencisinin tutuklanmasını protesto etmek için İstanbul’dan gelen grubu Edirne’ye sokmak istemeyen binlerce kişi protesto eylemi yaptı. Gerginlik nedeniyle TEM otoyolu tek yönlü ulaşıma kapandı. Bir gerginlik de Erzincan'da yaşandı. 

Edirne Gençlik Derneği Üyesi Trakya Üniversitesi öğrencileri Gürbüz Sönmez, Harika Kızılkaya ve Cevahir Erdem’in tutuklanması üzerine, arkadaşları ve yakınları 27 Aralık günü PTT önünde imza kampanyası başlattı. Edirne’de bir grubun, ‘Amerika Defol, Vatan Bizim’ diye slogan atması üzerine şehrin merkezinde kısa sürede toplananan onlarca Edirneli, ‘Edirne’de hain istemiyoruz, PKK dışarı’ diye karşı slogan attı. Karşılıklı sloganların ardından imzacı 15 kişinin grup linç edilmek istendi. Öğrencileri öfkeli kalabalığın elinden polis kurtararak güvenlik gerekçesi ile gözaltına aldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bir süre tutulan gruptan, eylem sırasında yasadışı slogan atan öğrencilerden Serkan Fikir ile Ebru Aydoğdu da ‘bölücü örgüt propogandası yapmaktan’ tutuklandı.

PKK PROVOKASYONU SÖYLENTİSİ

İstanbul’dan bir grubun bugün Edirne’ye geleceği yönünde, günlerdir kulaktan kulağa, ‘PKK’lılar Edirne’de gösterici yapacak’ diye yayılan dedikodu üzerine bugün öğle saatlerinde binlerce Edirneli toplandı. Ellerinde Türk bayrağı ve MHP bayrakları ile İstanbul’dan gelen grubun basın açıklaması yapacağı söylenen Saraçlar caddesi etrafından ‘Edirne'ye hainleri istemiyoruz’, ‘Edirne’ye giremezler’ diye sloganlar atarak tur atı. İstanbul’dan da gelen takviye polisler cadde ve etrafında tur atan göstericileri izledi. Grup daha sonra caddenin tüm girişlerinde engellendi.

GİŞELERDE DURDURULDULAR

İstanbul’dan basın açıklaması yapmak üzere üç otobüsle gelenler ise, TEM otoyolunun Edirne gişelerinde durduduruldu. Tek tek kimlik kontrolu yapılan İstanbul’dan gelen grubun eylem ihtimaline karşı çok sayıda janadarma, polis ve itfaiye aracı bölgede hazır bekletiliyor. Grubun İstanbul’dan Edirne TEM gişelerine geldiğini öğrenen şehir merkezindeki gruptan bir bölümü buraya gitti. Ancak polisin araya girmesi ile iki grubun karşı karşıya gelmesi engellendi. Edirne şehir içindeki grup ile TEM otoyolunda bekleyen iki grup ikna edilmeye çalışılıyor.

BİR GERGİNLİK DE ERZİNCAN'DA

Erzincan'da izinsiz gösteri yapan ve polisin uyarısına rağmen dağılmayan 11 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen ve kendilerini, ''Erzincan Gençlik Derneği Girişimi'' üyesi olarak adlandıran grup, basın açıklaması yaptı.

Polis, basın açıklamasının ardından dernek üyelerine dağılmaları için uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan gruptan 11 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Bu sırada, bir grup vatandaş, gözaltına alınan kişilere tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekibi tarafından engellenen vatandaşlar, göstericilerin bulunduğu midibüse saldırdı. Polis tarafından sakinleştirilmeye çalışılan vatandaşlar, ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' şeklinde slogan attı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.