19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir21°C
  • Berlin13°C

YILMAZ GÜNEY SİNEMADA!

Beyoğlu Sineması, Güney'in sekiz film ile "Umut" ve "Yol"u için özel gösterimler yapıyor.

Yılmaz Güney sinemada!

25 Haziran 2009 Perşembe 13:00

Beyoğlu Sineması, söz konusu sekiz film ile birlikte Umut ve Yol filmlerini de programa alarak 26 Haziran - 16 Temmuz tarihleri arasında gösterime çıkarıyor.

Film gösterimleri her gün her seansta 5 TL ücretle yapılacak.

ZAVALLILAR

Yılmaz Güney ile Atıf Yılmaz’ın yönettiği ve Yılmaz Güney, Yıldırım Önal ile Güven Şengül’in oynadığı Zavallılar, 01 Mart 1975’de Güney Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Çeşitli suçlardan içeriye düşen ve hapishanede tanışan üç yoksul arkadaşın öyküsü. Tahliye günleri geldiğinde dışarı çıkmak istemezler. İşleri güçleri ve kimseleri olmayan Abuzer, Hacı ve Arap dışarı çıktıklarında ne yapacaklardır? Hacı ve Arap bir yana, nereye gideceğini bilmeyen Abuzer için yaşam değişmeyecektir. Yine yalnız, yine büyük kentin sokaklannda açtır. Ve filmin sonu Abuzer’in toplumu sorgulayan yüzünde donar.

UMUT (Yönetmen: Yılmaz Güney)

Yılmaz Güney’in yönettiği ve Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Osman alyanak ile Enver Dönmez’in oynadığı Umut, 1970’de Güney Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.

Filmde, faytonculuk yaparak yaşamını kazanmaya çalışan Cabbar’ın ve ailesinin içine düştüğü çıkmazlar kurtulmaya çalışması anlatılıyor. Atı bir arabanın çarpması sonucu ölen Cabbar, ailesini geçindirmek için emeğiyle çalışarak para kazanamayacağını düşünerek, kestirme bir yol aramaya başlar. Aldığı Milli Piyango biletine de ikramiye çıkmayınca, bu kez defineci olmaya karar verir.

 YOL

Şerif Gören’in yönettiği ve Tarık Akan, Şerif Sezer, Halil Ergün ile Meral Orhonsay’ın oynadığı Yol, 12 Şubat 1999’da Özen Film dağıtımıyla Güney Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Yol, yarı açık cezaevinden bir haftalığına izne çıkmış beş mahkûmun yol hikâyesidir. Yolculuk boyunca, ayrı ayrı beş mahkûmun hayat hikâyeleri ve yaşantılarından kesitler aracılığıyla, alabildiğine geniş ve ayrıntılı bir Türkiye panoraması çiziyor. Mahkûmlar aracılığıyla anlatılan hikâyenin sunduğu görüntü, asıl olarak, ülkenin ‘içerisi ve dışarısıyla 45 milyonluk bir hapishane’ olduğu gerçeğinin altını çizer.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.