01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir22°C
  • Berlin22°C

YILDIRIM'DAN ABD'YE PYD TEPKİSİ

Başbakan Binali Yıldırım, YPG'nin de içinde yer aldığı SDG'nin Rakka operasyonunda yer alacağını açıklayan ABD'ye tepki gösterdi. Yıldırım, adını vermeden YPG'yi kastederek, "Bazı terör örgütlerinin ortak olarak seçilmesi talihsizliktir" dedi.

Yıldırım'dan ABD'ye PYD tepkisi

07 Mart 2017 Salı 16:51

“Türkiye’nin El Bab’tan sonra hedef Menbiç” açıklamasının ardından TSK’nin de içinde yer aldığı Fırat Kalkanı Güçleri’nin bu kente yönelmesiyle başlayan tartışmalar devam ediyor. ABD’den gelen son açıklamalarda SDG’nin Rakka operasyonunda yer alacağı açıklanırken, Başbakan Binali Yıldırım bu duruma tepki gösterdi.

Ankara’yı ziyaret eden Ürdün Başbakanı Hani el Mulki’yle düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, gazetecilerin sorusu üzerine, adını vermeden YPG’yi kastederek, “Bazı terör örgütlerinin ortak olarak seçilmesi talihsizliktir” dedi.

‘ÇATIŞMA RİSKİ DOĞABİLİR’

Suriye’de çok iyi bir koordinasyona ihtiyaç olduğunu belirten Yıldırım, Antalya’da biraraya gelen ABD, Rus ve Türkiye genelkurmay başkanlarının da bu konuyu ele aldıklarını açıkladı:

“YPG-PYD, El Nusra ve benzeri tüm terör örgütlerinin temizlenmesi gerekiyor. Eğer bu koordinasyon sağlanmazsa hiç arzu etmediğimiz çatışma riski doğabilir. Koordinasyonu en iyi ne şekilde sağlarız, tatsız olayların meydana gelmemesini nasıl temin ederiz, bunu çalışıyorlar. Ortak düşman, Suriye’de kalıcı barışı ve çözümü engelleyenler terör unsurlarıdır. Terör unsurlarının üzerine hiçbir ayrım yapmadan gitmek gerekiyor. Türkiye, ABD ve Rusya’nın bu amaçla yakın işbirliği içinde olması gerekiyor. Geçmişte yaşanan tatsız hadiselerin bir daha olmaması için.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.