29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin17°C

YILDIRIM: MECLİS'TEKİ TASARIYI KOMİSYONA ALIYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım cinsel istismar suçlarında, fail ile mağdurun evlenmesi halinde cezasızlık öngören kanun düzenlemesin ilişkin "Meclis'teki tasarıyı komisyona alıyoruz" dedi.

Yıldırım: Meclis'teki tasarıyı komisyona alıyoruz

22 Kasım 2016 Salı 10:37

Atatürk Havalimanı'nda soruları cevaplan Yıldırım, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Gerek Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) bu konudaki geniş mutabakat çağrısı, gerekse de muhalefet partilerine kendi önerilerini geliştirilmeleri için zaman tanınması bakımından Meclis'teki bu tasarıyı komisyona alıyoruz ve komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri de dikkate alınarak değerlendirilip bu sorun mutlaka ve mutlaka çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz. Komisyonda bu meseleler görüşülecek, onlardan (Muhalefet) bir teklif gelirse bu da dikkate alınarak olgunlaştırılacak. Gelmezse sivil toplum örgütlerinden, vatandaşlardan, uzmanlardan akademisyenlerden gelen önerileri de dikkate alarak bu meseleyi halledeceğiz. Çünkü sorunların çözüm yeri siyasettir."

'AK PARTİ İKTİDARINDAN ÖNCE BÖYLE BİR SUÇ YOKTU'

"Erken yaşta çiftlerin kendi rızasıyla veya ailenin rızasıyla evlenmeleri rıza olsa bile kanunen yasak, suç. AK Parti iktidarından önce böyle bir suç yoktu. AK Parti hem gençleri korumak hem aileyi korumak adına reşit yaştan önceki evlilik, rızayla bile olsa bunu ceza kanununda suç olarak tanımladı."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.