04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara11°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

YILDIRAY OĞUR TARAF GAZETESİNDEN İSTİFA ETTİ!

Yıldıray Oğur: Bu yazı yayımlanır mı bilmiyorum, sanmam. Ama zaten ben de İbrahim’in yangınına bir damlacık suyla koşan karıncanın niyetiyle yazdım. Tarafım belli olsun diye...

Yıldıray Oğur Taraf gazetesinden istifa etti!

28 Nisan 2013 Pazar 13:43

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan'ın, Yazıişleri Müdürü Kurtuluş Tayiz ve Yayın Koordinatörü Markar Esayan'ı görevinden almasına tepki göstererek genel yayın yönetmenliğinden istifa eden Oral Çalışlar'ın ardından Yıldıray Oğur da gazetedeki görevinden ayrıldığını duyurdu.

Oğur, Taraf gazetesinde "Tarafım belli olsun diye..." başlığıyla yayımlanan son (28 Nisan 2013) yazısında, "Anlaşılan Taraf, bundan sonra emekli liberallerin Sözcü gazetesi olacak" dedi.

"Taraf’ı epeyce yüklenmiş olarak ayrılıyorum Taraf’tan" diyerek istifasını açıklayan Oğur, yazısında "Geriye beni buraya bağlayan pek bir şey kalmadı. Şimdi bu tabloda bir saniye bile kalmak, tarihe böyle kötü bir poz vermek istemem" ifadelerini kullandı.

Başar Arslan'ın Kurtuluş Tayiz ve Markar Esayan'ı görevinden alarak editoryal bağımsızlığa darbe vurduğunu belirten Oğur, "Editoryal bağımsızlık’tan mı yoksa editoryal bağımsızlık için editoryal bağımsızlığa darbe vurulmasından mı?" dediği yazısı şöyle:

Tarafım belli olsun diye...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.