30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara24°C
  • İzmir27°C
  • Berlin27°C

YEŞİL’İN VAHŞETİ OTOPSİDE

Hıdır Öztürk’ün, TBMM’de “karşınıza kızı parçalanmış bir baba olarak geldim” sözleriyle anlattığı kızı Ayten Öztürk’e yapılan vahşetin otopsi kayıtları ortaya çıktı.

Yeşil’in vahşeti otopside

17 Aralık 2011 Cumartesi 02:24

Tunceli’de 1992’de “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından kaçırıldıktan sonra infaz edildiği iddia edilen Ayten Öztürk’e ilişkin olarak, babası Hıdır Öztürk’ün TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda anlattığı kan donduran işkenceler otopsi tutanağında da yer aldı. Öztürk’e ilişkin soruşturmada ise yeni bir gelişme yaşanmazsa dosya temmuz 2012’de zamanaşımına uğrayacak.

Yakın tarihin belki de en korkunç faili meçhul cinayetlerinden biridir Tuncelili Ayten Öztürk’ün öldürülmesi. Ailesinin iddialarına göre 1992’de “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın ekibi tarafından kaçırılıp öldürülen Öztürk’ün dramını babası Hıdır Öztürk TBMM’ye taşımıştı. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun karşısına çıkan Öztürk olayı anlatmaya “Buraya kızı parçalanmış bir baba olarak geldim” sözleriyle başlamıştı. Ağlayan ve kendisini dinleyen milletvekillerini de ağlatan baba Öztürk’ün anlattığı o korkunç gerçek otopsi tutanağına da yansıdı. Tutanakta, genç kızın boğularak öldürüldüğü, burnunun, ağzının, dudaklarının kesik ve çürümüş olduğu belirtiliyor.

Vahşet kayıtlara geçti

Genç kızın ölümünün ardından hazırlanan otopsi tutanağında o korkunç infazın kan donduran satırları kayıtlarda şöyle yer aldı: “Cesedin tam olarak gömülü olmadığı, 15 cm toprak atıldığı, bazı yerlerinin açık olduğu, kazma kürekle cesedin çıkarıldığı, cesedin Elazığ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, morgta yapılan incelemede gözleri, burnu, kulaklarının, kesilmiş, çürümüş olduğu, kurtçuklar giren cesedin yanında bir erkeğe ait olduğu düşünülen mendil olduğu görüldü. Kesin ölüm nedeni olarak boyunda hiyoyit kemiğinin kırık olduğu, boyna sarılan bir cisim nedeniyle beyin anoksisi artı asfeksidir.”

Zamanaşımı tehlikesi

Öztürk’ün ailesinin avukatlığını yürüten ve konunun TBMM’ye taşınmasını sağlayan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, olayın zamanaşımı tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Aygün, cinayet konusunda herhangi bir adım atılmaması halinde 20 yıllık sürenin dolacağını ve davanın 2012’de zamanaşımına uğrayacağını belirtti.

Komisyon duyarlı davrandı

Taraf ’a konuşan baba Hıdır Öztürk, Komisyonu’nun duyarlı davrandığını belirterek şunları söyledi: “Bir milletvekili bu zamanaşımı tehlikesine karşı bir öneri sunabileceklerini ve davanın tozlu raflara kalkmasının önüne geçilebileceğini söyledi. Bunun için suç duyurusunda bulunabileceklerini belirtti. Bu da katillerin bulunması için umutlandırdı beni. Devlet nasıl Ergenekon için kozmik odalara girecek kudretteyse kızım katillerini bulmak için de derin devletin üzerine gitsin. Tek isteğimiz bu.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.