25 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir24°C
  • Berlin6°C

YENİ ZELANDA MECLİSİ'NDE KURAN OKUNDU

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bugün parlamentoda gerçekleştirilen özel oturumda Müslüman toplum liderleriyle görüştü.

Yeni Zelanda Meclisi'nde Kuran okundu

19 Mart 2019 Salı 16:28

Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan ve 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından gerçekleştirilen parlamento oturumuna Kuran okunarak başlandı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bugün parlamentoda gerçekleştirilen özel oturumda Müslüman toplum liderleriyle görüştü. Başbakan Ardern, onları "Esselamü Aleyküm” diye karşıladı. Kuran okunarak başlayan oturumda konuşan Ardern, saldırı mağdurlarının aileleriyle dayanışma içinde olduklarını ifade ederek saldırganla mücadele etmeye çalışırken hayatını kaybeden Naeem Rashid'in fedakarlığını övdü. Başbakan Ardern saldırıda hayatını kaybedenler için cenaze hazırlıkları yapılırken, Yeni Zelanda'nın duyduğu üzüntüyü, "En karanlık günlerimiz" ifadeleriyle dile getirdi.

'ADINI ASLA TELAFFUZ ETMEYECEĞİM'

Ardern, cami saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant'ın ismini telaffuz etmeyeceğini ifade ederek, "O bu terör eylemiyle çok şey hedefledi. Bunlardan biri de adının anılmasıydı. İşte bu sebepten benim onun ismini andığımı duymayacaksınız. Sizden rica ediyorum. Teröristin adını değil hayatını kaybedenlerin adını söyleyin. O bir teröristtir. O bir katildir. O bir aşırı uçludur. Ben ondan bahsederken isimsiz diyeceğim" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.