03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara16°C
  • İzmir23°C
  • Berlin22°C

YENİ TREND ROJ TV!

Başbakan Erdoğan'a Danimarka'yı terk ettiren ROJ TV, "Kürt Açılımı" sayesinde popüler oldu. Daha önce sadece DTP'lilerin çıktığı kanalda artık AKP ve CHP milletvekilleri de var.

Yeni trend Roj TV!

01 Ağustos 2009 Cumartesi 10:19

Daha önce sadece DTP'lilerin çıktığı Roj TV'de artık AKP ve CHP milletvekilleri de yer alıyor.

Başbakan Erdoğan'a Danimarka'yı terk ettiren ROJ TV, "Kürt Açılımı" sayesinde popüler oldu. Daha önce sadece DTP'lilerin çıktığı kanalda artık AKP ve CHP milletvekilleri de var.

Başbakan Erdoğan'a Danimarka'yı terk ettiren ve kapatılmasını istediği ROJ TV, hükümetin "Kürt Açılımı" sayesinde en popüler kanal oldu. Daha önce sadece DTP'lilerim çıktığı kanaldaki programlarda artık AKP ve CHP milletvekilleri ile gazeteciler de yer almaya başladı.

PKK'yı destekleyen Roj TV'ye son olarak da CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş çıktı. Ankara milletvekili Ateş telefonla katıldığı programda "Türkler, Kürtler, Çerkezler yüzyıllardır, Anadolu toprağında yaşıyor. Ne oldu da 300 milyon dolar kaynak savaşa gitti bu kadar kan döküldü. Bunun özeleştirisini vermek lazım. Kürtler de Türkiye'nin özgür vatandaşı. Yüzyıllardır birlikte yaşadık ve yaşayacağız da" dedi.

AKP'DEN GAZETECİLERE

Daha önce de AKP Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan aynı programa katılmıştı. Başbakan Erdoğan'ı kızdıran ve ''Söz ola kestire başı'' yorumunu yaptıran Zeydan'ın yanı sıra, son olarak da Milliyet Gazetesinden Derya Sazak, Star Gazetesinden Ergun Babahan ve Taraf Gazetesinden Alper Görmüş de ROJ TV'deki programlara katıldı.

Erdoğan'ın 2005 Kasım ayında Danimarka'ya yaptığı ziyaret sırasındaki basın toplantısına ROJ TV muhabiri de katılmış, Erdoğan bu muhabirin dışarı çıkarılmasını istemiş, ancak kabul edilmeyince toplantıyı terk etmişti. Türkiye defalarca bu TV'nin kapatılmasını istedi ancak Danimarka reddetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.