29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin15°C

YENİ ŞAFAK'IN KULP MANŞETİNE TEPKİ

Yeni Şafak'ın Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan patlamaya ilişkin attığı "Saldırıyı HDP yaptı" manşeti büyük tepki çekti.

Yeni Şafak'ın Kulp manşetine tepki

14 Eylül 2019 Cumartesi 19:17

Konuya ilişkin açıklama yapan yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, "Türkiye’de basın, askeri darbeler dönemlerinde bile kara propaganda konusunda bu kadar pespaye ve yalan üreten duruma düşmemişti" dedi ve manşetin bazı gazetelerin ne kadar düzeysizleştiğini, akıl ve izandan yoksun bir yayıncılık yaptığını bir kez daha gösterdiğini söyledi. AKP İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yeneroğlu da habere "Gazetecilik ahlakıymış, ne de olsa malumun ilamı gerek... Soruşturmaymış, kovuşturmaymış, boş işler bunlar. Yargı diye uzatmak neymiş, aleni infaz gerek..." ifadeleriyle tepki gösterdi.

HDP: AKIL VE İZANDAN YOKSUN BİR YAYINCILIK

HDP Basın, Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, partisinin iktidar ve medya tarafından hedef gösterilmesine ilişkin açıklama yaptı. “Gazeteler ve diğer medya organları açıkça suç işliyor” başlıklı açıklamada, "Son günlerde ortaya çıkan bütün işaretler, AKP-MHP iktidarı tarafından tasarlanmış, planlanmış çok önceden üzerinde ince ince çalışılmış bir kirli operasyonla karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir” denildi.

Kayyumlara topluma anlatamayan iktidarın elinde tuttuğu medya gücüyle kapsamlı bir karalama kampanyası başlattığı ifade edilen açıklamada "Günlerdir partimizin önüne yönlendirilen anneler üzerinden duygu sömürüsü yapan, 40 yıldır var olan dağa gidişleri partimizle ilişkilendirmeye çalışan gazete müsveddeleri, en son Kulp’ta yaşanan ve en sert biçimde kınadığımız patlamayı partimizle ilişkilendirecek kadar düzeysizleşmiş, akıl ve izandan yoksun bir yayıncılık yaptıklarını bir kez daha göstermiştir" denildi.

"YENİ BİR UTANÇ VESİKASI"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Şafak gazetesinin bugün attığı manşet, yeni bir utanç vesikası olarak tarihe geçmiştir. İktidar medyayı, siyasi darbelerini meşrulaştırma ve topluma kabul ettirme aparatı olarak kullanmaktadır. Dün 28 Şubat darbesini meşrulaştırmak için atılan manşetler ile, bugün Yeni Şafak’ın ve AKP’ye bağlı medyanın partimizi karalamak için attığı manşetler ve yaptığı haberler arasında herhangi bir nitelik farkı yoktur. Türkiye’de basın, askeri darbeler dönemlerinde bile kara propaganda konusunda bu kadar pespaye ve yalan üreten duruma düşmemişti. Yeni Şafak başta olmak üzere AKP’nin birer aparat olarak kullandığı medya kuruluşları, bu haberleri ile sadece gerçekleri katletmekle kalmamakta, aynı zamanda demokratik düzene karşı darbe suçuna da iştirak etmektedir. Yapılan habercilik değil, evrensel basın ilkelerinin katledilmesidir."

"GEREKLİ HUKUKİ İŞLEMİ BAŞLATACAĞIZ"

Kara propaganda yapan kuruluşlar hakkında hukuki işlem başlatılacağı belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

"Elbette gazete müsveddelerinden gerçeğe, hakikate uygun bir yayıncılık yapmalarını beklemiyoruz. Ancak şunu belirtmek isteriz: Dün askeri darbeleri meşrulaştıran basın kuruluşları, kalemler ve gazeteciler nasıl toplum vicdanında mahkum oldularsa, bugünkü yayın organları da şimdiden toplum nezdinde mahkum olmuşlardır. Karalama kampanyaları bizleri demokratik ve meşru mücadelemizden vazgeçiremez. Bu kara propagandayı yapan kuruluşlar hakkında gerekli hukuki işlemleri yapacağız.”

AKP'Lİ YENEROĞLU: HUKUK DEVLETİ BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR

AKP İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yeneroğlu da habere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yeneroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Gazetecilik ahlakıymış, ne de olsa malumun ilamı gerek... Soruşturmaymış, kovuşturmaymış, boş işler bunlar. Yargı diye uzatmak neymiş, aleni infaz gerek... Ama hukuk devleti birgün herkese lazım olur, hele tarihin tekerrürden ibaret olduğu bizim coğrafyada..."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.