26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Berlin14°C

YENİ ŞAFAK: TÜRKİYE, 20 BİN ÖSO MİLİTANINI İDLİB’E GÖNDERİYOR

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Türkiye’nin ‘Esad’ın sivilleri katletmesini önlemek için’ 20 bin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanının İdlib’e nakledilmesi talimatını verdiğini ileri sürdü.

Yeni Şafak: Türkiye, 20 bin ÖSO militanını İdlib’e gönderiyor

10 Eylül 2018 Pazartesi 14:37

Habere göre Türkiye, olası İdlib operasyonu öncesi bölgede 50 bin savaşçısı bulunan ÖSO militanlarının yaklaşık yarısını İdlib’e kaydırmayı planlıyor. ‘Hazır olun‘ talimatı alan ÖSO militanları Afrin, Azez, Cerablus, El Bab, Çobanbey, Mera ve Savran hattında bulunuyor.

ÖSO’ya verildiği iddia edilen diğer talimatta ise asker sayılarını, silah ve mühimmat miktarlarını rapor olarak sunmaları ve askeri sevkiyata hazır olmaları  talep ediliyor.

Haberin devamında şöyle dendi: “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde oluşturulan Ulusal Ordu çatısı altında 30 bin ÖSO savaşçısı bulunuyor. Bunların 10 bini bölgede bekletilirken, 20 bini ise İdlib’e nakledilecek. İdlib’te tüm grupların birleşmesi ile oluşan ‘Vatan Cephesi’ çatısı altında da 30 bin savaşçı bulunuyor.”

ÖSO komutanı Ahmed Rahal önceki gün Suriye’nin Rusya ve İran’ın desteğiyle İdlib’e yönelik operasyon başlatması halinde, Türkiye’nin kendilerine silah ve mühimmat desteğinde bulunacağını ileri sürmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.