20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

YENİ ŞAFAK: EKONOMİK SAVAŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ,

"Brunson'ı bıraksanız da devam edecek, bilinen en ahlaksız saldırı türüdür bu"

Yeni Şafak: Ekonomik savaşla karşı karşıyayız,

10 Ağustos 2018 Cuma 12:04

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD’li papaz Andrew Brunson’ın yaklaşık 2 yıllık tutukluluğunun ardından serbest bırakılmamasıyla birlikte ivmelenen ABD-Türkiye gerilimiyle yükselişe geçen kura ilişkin olarak, "Ekonomik savaşla karşı karşıyayız, bu bir intikam saldırısıdır" yorumunda bulundu. 

Karagül, "Ardı ardına gelen “yaptırım” kararlarının tamamının siyasi olduğu ortadadır. 15 Temmuz saldırısının planlayıcısı ve uygulayıcısı olan ülke ve çevreler, o gece milleti kurşuna dizenleri korumaya alırken, bir ülkenin kendini savunma refleksini harekete geçirenleri kurban istemektedir" dedi. 

"Brunson’ı bıraksanız da devam edecek. Bilinen en ahlaksız saldırı türüdür bu!" diyen Karagül, "Bu, bilinen en ahlaksız saldırı türüdür. İçeride intikam saldırısı, dışarıda İran’a yaptırıma zorlamak, daha üst ölçekte Türkiye’nin yüzünü dünyanın geniş bir coğrafyasına, özellikle de yükselen Asya piyasalarına çevirmesi bu saldırıların gerekçesidir. Bize, “Tek yanlı bağımlılığa hayır dersen bedelini ödersin” diyorlar. “Terörle olmadı, darbe girişimleriyle olmadı, iç savaş senaryolarıyla olmadı, şimdi ekonomik şantajlarla yapacağız” diyorlar" diye kaydetti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.