03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

YAZAR FIRAT İLE ÜMİT ÖZDAĞ BİRBİRİNE GİRDİ

Demokratik Toplum Kongresi'nin düzenlediği çalıştayın sonuçları Habertürk ekranlarında ateşli bir tartışmaya sahne oldu.

Yazar Fırat ile Ümit Özdağ birbirine girdi

21 Aralık 2010 Salı 10:50

Demokratik toplum Kongresi'nin Diyarbakır'da düzenlediği 'Demokratik Özerklik Çalıştayı'nın sonuçları gündemi sallamaya devam ediyor. Habertürk ekranlarında konuyu tartışan yazarlar sert bir tartışma yaşadılar. Kürt yazarı Ümit Fırat ve Prof. Dr. Ümit Özdağ canlı yayında birbirine girdi. 

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan ile 21. YY. Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ özerklik çalıştayına şiddetli bir tepki gösterirken, çalıştayı 'bölünme projesi' olarak tanımladı. Radikal yazarı Oral Çalışlar ve Ümit Fırat ise çalıştayın sonuçlarını tartışılması gereken bir süreç olarak değerlendirdi. Çalışlar, Özdağ ile Oğan'ın tepkisini 'kışkırtıcı' olarak tanımlayınca stüdyoda sert tartışmalar yaşandı.



Çalıştayın sonuçlarının açık bir bölünme talebi olduğunu iddia eden Özdağ, Mersin'de yaşanan Kürtçe cinayetine vurgu yaptı. Ümit Fırat ise çalıştayın bir tartışma ortamı sunduğu ve taleplerin tartışılması gerektiğini söyledi. Fırat, Mersin'de yaşanan cinayeti ise Kürtçe'yle ilgili bir olay olarak görmediğini, olayın tümüyle bir 'pavyon cinayeti' olduğunu söyledi. Özdağ, 'pavyon cinayeti' tanımlamasına sert bir tepki gösterince başlayan tartışma stüdyoda gergin anlara sebep oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.