06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara5°C
  • İzmir13°C
  • Berlin10°C

YAŞAM RADYO’DA YENİ PROGRAM: KULTURNAME

Sitemiz yazarlarından Fehim Işık, ‘Kulturname’ adıyla yapacağı kültür ve edebiyat programı ile Yaşam Radyo’da dinleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yaşam Radyo’da Yeni Program: Kulturname

10 Aralık 2009 Perşembe 18:52

Sitemiz yazarlarından Fehim Işık, ‘Kulturname’ adıyla yapacağı kültür ve edebiyat programı ile Yaşam Radyo’da dinleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İlk programı 14 Aralık Pazartesi günü saat 19.00’da dinleyici ile buluşacak olan Işık’ın programı ağırlıkla Kürtçe yapacağı, içeriğinde de Kürt dili, kültürü, edebiyatı, tarihi ve sanatına yer vereceği ifade ediliyor.

Marmara bölgesinde 89.4 frekansı üzerinden yayın yapan Yaşam Radyo, yeni yayın döneminde Türkiye’deki birçok etnik ve bölgesel dille, zengin bir içerikle yayına başladı. Farklı inanç, kültür ve dillerden programcıların Lazcadan Kürtçeye, Türkçeden Ermeniceye değişik dillerde yayın yaptığı Yaşam Radyo ailesine katılan Işık ilk programında medrese kökenli çevirmen Şükrü Aslan’ı konuk olarak ağırlayacak. İlk programda Şükrü Aslan ile ağırlıkla Kürt Medreselerinin tarihten günümüze serüvenini konuşacağını belirten Işık, önümüzdeki programlarda da Melayê Cizîrî’den Ehmedê Xanî’ye, Eb’ul İzê Cizîrî’den Feqîyê Teyran’a Ayşe Şan’dan Meryem Xana’a, Tahsîn Taha’ya birçok tarihsel şahsiyeti, konunun uzmanları ile değerlendireceğini, zaman zaman günümüz sanatçı, yazar ve aydınları ile de Kürt kültür dünyasında gezintiler yapacaklarını söylüyor.

Yaşam Radyo’yu Marmara bölgesindekiler 89.4 FM frekansı üzerinden dinleyebildiği gibi, arzu edenler www.yasamradyo.com.tr üzerinden de canlı olarak dinleyebiliyorlar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.