19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin7°C

YARGITAY BAŞSAVCILIĞI: ILICAK VE ALTANLAR 'ÖRGÜTE YARDIM'DAN YARGILANSIN

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının bozulmasını istedi.

Yargıtay Başsavcılığı: Ilıcak ve Altanlar 'örgüte yardım'dan yargılansın

10 Ocak 2019 Perşembe 21:49

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiası ile Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onayan İstinaf Mahkemesi kararının bozulmasını istedi.

Başsavcılık bozma istemli tebliğnamesinde; Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ın Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan değil, "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanmaları gerektiğini belirtti.

Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre, Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesinde yer alan Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçunun cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis. Başsavcılığın Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ın yargılanmalarını istediği Türk Ceza Kanunu’nun 314. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan silahlı örgüte üye olanlara verilmesi istenen ceza ise beş yıldan on yıla kadar hapis cezası.

Başsavcılık, hazırladığı bozma istemli tebliğnameyi Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Daire, Başsavcılığın görüşü doğrultusunda kararı verirse Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan, "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasıyla yeniden yargılanacak.

İSTENEN CEZA 5 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS 

Türk Ceza Kanunu'na göre Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçunun cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis. Silahlı örgüte üye olanlara verilmesi istenen ceza ise beş yıldan on yıla kadar hapis

Başsavcılık, "terör örgütüne yardım etmek"ten mahkum edilen Şükrü Tuğrul, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek hakkında da bozma istedi. Tuğrul, Yazıcı ve Şimşek’in "terör örgütüne üye olmak"tan yargılanması gerektiği yönünde görüş bildirildi.
Aynı davanın sanığı olan Tibet Murat hakkında verilen beraat kararına da onama talep edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.