05 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara9°C
  • İzmir15°C
  • Berlin13°C

WP: REHİNELER SERBEST AMA SORULAR SÜRÜYOR

IŞİD'in elindeki 49 rehinenin serbest bırakılması dünya medyasının da gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

WP: Rehineler serbest ama sorular sürüyor

21 Eylül 2014 Pazar 13:36

IŞİD'in elindeki 49 rehinenin serbest bırakılmasının ardından, yanıtsız bırakılan bazı sorular dünya medyasının da gündemini meşgul ediyor. Washington Post gazetesi, konuya ilişkin uzmanların görüşlerini yayınladı.

Washington Post'ta yer alan bir haberde, eski diplomat Sinan Ülgen'in, hükümet tarafından yapılan resmi açıklama için kullandığı "gerçek olamayacak kadar kulağa iyi geliyor" ifadelerine yer verildi.

Gazetede, "Bunun nasıl gerçekleştiğine ilişkin son derece meşru ve yanıtlanması gereken sorular var" değerlendirmesi yapıldı, Musul'un IŞİD tarafından ele geçirilmesinin ardından, aralarında 2 küçük çocuğun da bulunduğu 49 rehinenin salıverilmesinde IŞİD'e karşı hangi kozun kullanıldığının belirsiz kaldığı yorumu yer aldı.

Gazeteye konuşan Londra merkezli Birleşik Krallık Hizmetler Enstitüsü'nde Türkiye'nin güvenlik politikası üzerine çalışan doçent Aaron Stein; "Hikayenin bize tam olarak anlatılmadığını söylemenin adil olduğunu düşünüyorum" dedi.

ABD'nin IŞİD'e müdahale koalisyonunda Türkiye rehine gündemi nedeniyle isteksiz görünmüştü. Stein, bu durumun rehine krizinin ardından da şiddetli bir şekilde değişeceği yönündeki beklentilere şüpheyle yaklaşmak gerektiğini belirtti.

Irak hükümeti, rehinelerin salıverilmesiyle ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını duyurmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.