15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara5°C
  • İzmir15°C
  • Berlin16°C

WİKİLEAKS VE 3 SİTEYE YASAK!

ABD Hava Kuvvetleri, ABD büyükelçiliklerin ait gizli yazışmaları ifşa eden Wikileaks sitesi ve işbirliği içindeki üç sitenin erişimi kesti.

Wikileaks ve 3 siteye yasak!

15 Aralık 2010 Çarşamba 11:50

Beyaz Saray İdare ve Bütçe Bürosu, Wikileaks ve diğer siteler aracılığıyla erişilebilen belgelere hükümet çalışanları ve hükümetle ilişkili kurumların erişmesine yasak getirmişti.

Hava Kuvvetleri'nde görevli Binbaşı Toni Tones, Wikileaks'in yanı sıra, sitenin işbirliği içinde olduğu New York Times, Guardian ve Der Spiegel basın organlarının internet sitelerine erişimi kesti.

Tones, "Bu karar Ağustos'ta alınan ve Hava Kuvvetleri personelinin Wikileaks üzerinden gizli belgeleri okuma veya indirmesini yasaklayan talimata uygun" açıklamasını yaptı. Tones, diğer sitelerin neden bloke edildiğine tam bir açıklama getiremezken, "Bu siteleri gün içinde takip ediyoruz. Ancak takip sıklığı değişiyor" dedi.

Wikileaks'in son yıllarda yayımladığı belgelerden en çok payını alan devlet kurumlarından İçişleri ve Savunma Bakanlığı, sızdırılan belgelerin yaptığı etkiyi hafifletmek için yeni önlemlere başvuracağını belirtmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.