06 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara12°C
  • İzmir17°C
  • Berlin14°C

WİKİLEAKS CIA'LE İLGİLİ BELGE YAYINLAYACAK

Wikileaks'in internet sayfasında dün akşam yer alan bir açıklamada, "Wikileaks, çarşamba günü CIA'ya ait bir belgeyi yayınlayacaktır" denildi.

Wikileaks CIA'le ilgili belge yayınlayacak

25 Ağustos 2010 Çarşamba 15:21

Afganistan'daki ABD ordusunun operasyonlarına ilişkin çok gizli belgeleri yayınlayarak dikkatleri üzerine çeken "Wikileaks" internet sitesi, bugün Amerikan Haberalma Teşkilatı CIA'ya ait bir belgeyi yayınlayacağını açıkladı.

Wikileaks'in internet sayfasında dün akşam yer alan bir açıklamada, "Wikileaks, çarşamba günü CIA'ya ait bir belgeyi yayınlayacaktır" denildi.

Belgenin niteliği konusunda ise bilgi verilmedi.

Wikileaks geçtiğimiz haftalarda Afganistan savaşına ait 76 bin iç yazışma yayınlamıştı.

Bugün internet sayfasına koyacağı CIA belgesinin, o 76 bin yazışmayla ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

Hafta sonunda sitenin kurucusu Julien Assange taciz ve tecavüz iddialarıyla uğraşmak zorunda kaldı.

Assange iddiaları "karalama kampanyası" olarak tanımladı, "Bunun yapılacağı yönünde uyarılar almıştım" diyerek, Pentagon'u suçladı.

Amerikan Savunma Bakanlığı'na kafa tuttu, herkese meydan okudu. 'Belgeleri kaldırın' uyarısına kulak asmadığı gibi yenilerini de yayınlayacağını açıkladı.

Tam da bunu yapacakken bir engele takıldı. İsveç'te iki kadının şikayeti üzerine, tevacüz ve taciz iddiasıyla, Assange hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Assange Twitter mesajında "Suçlamalar temelsiz" dedi, aynı gün dava dosyası nöbetçi savcıdan bir başka savcıya gönderildi. Yeni savcı tutuklama emrini kaldırdı.

İki savcı tarafından verilen iki farklı karar dikkat çekti. Tutuklama kararını kaldıran savcı, "Süreçte bir hata yok" diyor.

Assange, "Bu işin arkasında kim var bilmiyorum. Ama Pentagon'un biz belgeleri yayınladıktan sonra bazı kirli oyunlar planladığı yönünde uyarıldık. Birtakım seks tuzakları olabileceği uyarısı da geldi" diyor.

Assange'a "Böyle bir tuzağa hiç düştünüz mü?" sorusu da yöneltildi. Yanıtı manidar oldu: "Düşmüş de olabilirim düşmemiş de."

Pentagon "kirli oyun" iddialarını reddetti. İsveç savcılığı, "Bu bir komplo ise başarısız bir komplo" diyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.