30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Berlin21°C

WİKİLEAKS BELGE YAYIMLAMAYACAK!

Wikileaks internet sitesi mali kaynak sıkıntısı sebebiyle belge yayımlama faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Wikileaks belge yayımlamayacak!

24 Ekim 2011 Pazartesi 21:04

ABD Dışişleri bakanlığının gizli yazışmalarını yayımlayarak, uluslararası gündem yaratan Wikileaks sitesi, belge yayımlamayı durdurarak, internet sitesinin varlığını sürdürebilmesi için gerekli kaynak arayışına girişecek.

Assange: ABD komplo peşinde olabilir

Amerika Birleşik Devletleri, Bilim ve Teknoloji Wikileaks'ten yapılan açıklama, bağışlarla ayakta kalan internet girişiminin, Amerikan finans şirketleri tarafından uygulanan "abluka" sebebiyle kaynaklarının yüzde 95'inin yitirmiş olduğu belirtildi.

MasterCard, PayPal, Western Union ve Bank of America şirketleri, Wikileaks'e yapılan bağışların kurumun hesabına ulaşmasına engel olmakta.

Keyfi ve hukuk dışı abluka

Wikileaks'in internet sitesinde yer alan açıklamada "söz konusu Amerikan şirketlerinin saldırısı gelirlerimizin yüzde 95 oranında azalmasına yol açmıştır" denildi.

Kaybın milyarlarca dolar olduğunun belirtildiği açıklamada, Wikileaks'i ayakta tutabilmek için yapılması gereken harcamaların ise, görülmemiş ölçüde yükselmiş olduğu söylendi.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange tarafından “keyfi ve hukuk dışı bir finansal abluka” olarak tanımlanan durum, “bir avuç Amerikan şirketinin, insanların tercihlerine müdahalesi” olarak değerlendirilmişti.

Assange, açıklamasında, Wikileaks'in ablukayı uygulayanlar ve onların destekçileriyle mücadele edebilmesi için, çok ciddi miktarda kaynak yaratması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Wikileaks'in, İzlanda, Danimarka, İngiltere, ABD ve Avustralya'da, bağışların engellemesiyle ilgili hukuki süreçlere hazırlandığı ve Avrupa Komisyonu'na hukuki şikayette bulunduğu bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.