WALL STREET İSYANI SÜRÜYOR: 85 TUTUKLAMA
Amerika Birleşik Devletleri'nde Newyork'ta başlayıp ülke geneline yayılan Wall Street protestolarında tansiyon giderek yükseliyor.

27 Ekim 2011 Perşembe 15:22
ABD'de Wall Street protestoları giderek sertleşiyor. Oakland'da göstericilerle polis arasında arbede yaşandı, çıkan olaylarda bir gösterici yaralandı, 85 kişi tutuklandı.
Protestoların sıçradığı şehirlerden Oakland'da göstericiler kamp kurmak istedikleri belediye binası önündeki alandan çıkarıldı.
Ancak eylemciler, daha kalabalık bir grup halinde alana tekrar girmek isteyince polis kalabalığa göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti.
Sokaklar savaş alanına döndü
Göz yaşartıcı gaz bombası başına isabet eden bir gösterici yaralandı, polis 85 göstericiyi de göz altına aldı.
Güvenlik güçleri Atlanta'da da kamp kurdukları alanı terketmeyen 53 göstericiye müdahale etti.
Oakland'daki olaylar protestoların daha da artmasına neden oldu, ülkenin birçok kentinde polisin göstericilere müdahalesini kınayan yürüyüşler düzenlendi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.