03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara11°C
  • İzmir13°C
  • Berlin14°C

VE YASAKLI ŞARKILAR ARTIK TRT'DE...

TRT Müzik’te yayınlanan “Yasaklı Şarkılar” programında TRT yıllar önce kendi yasakladığı şarkıları ve sanatçılarıyla buluşuyor.

Ve yasaklı şarkılar artık TRT'de...

13 Nisan 2010 Salı 10:31

TRT tarafından yıllar önce yasaklanan şarkılar

İlk bölümü geçen salı gecesi yayınlanan Sema Eryiğit’in sunduğu “Yasak Şarkılar” programına bu hafta Özdemir Erdoğan konuk oldu.

 Erdoğan, “Gurbet” şarkısına getirilen yasak için TRT’ye karşı çok savaştığını ve sonunda bu savaştan zaferle çıktığını anlattı ve “Yıllar sonra TRT’nin bu yasakladığı sanatçı ve şarkılar ile yüzleşmesi bir çağdaşlık örneğidir” dedi.

Erdoğan 1974’ten itibaren Türk Müziği, Türk Halk Müziği ve diğer etnik müziklerle ilgili çalışmalara başladığını ve o günlerin tek yayın organı TRT ve bu kurumun en önemli müzik otoritelerinden Nida Tüfekçi’nin teşviklerini gördüğünü anlattı.

TRT yayın yönetmenliğindeki katı (İktisas) maddesine rağmen Erdoğan, halk müziği tarzındaki “Gurbet” adlı bestesi ve Âşık Veysel Şatıroğlu’ndan alınan “Uzun ince bir yoldayım” düzenlemesinin TRT repertuvarına giren türlerinin ilk örnekleri olduğunu ifade etti.

“Sezen çok vefalıdır”

Eğlenceli geçen programda Erdoğan, yıllar önce Sezen Aksu ile aralarında küçük bir kırgınlık olduğunu ama müzik konusunda her zaman omuz omuza yasaklara karşı inanılmaz bir mücadele verdiklerini açıkladı.

1982 yılında Sezen Aksu’ya ait “İkinci Bahar” şarkıyla adeta yeniden varolduğunu söyleyen Özdemir Erdoğan, “Sezen Aksu sayesinde ünüm yurtdışına kadar taştı. Bugün Pop müziği bu noktadaysa Sezen Aksu’nun başarısı göz ardı edilemez. Onunla yıllara dayanan köklü bir dostluğum vardır, ne zaman başınız sıkışsa hemen yanınızda belirir çok vefalı bir insandır” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.