01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara16°C
  • İzmir21°C
  • Berlin22°C

VE MESUD BARZANİ CEPHE'DE...

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük’ü ziyaret ederek perşmerge güçlerinin durumunu yerinde inceledi.

Ve Mesud Barzani cephe'de...

10 Aralık 2012 Pazartesi 22:36

AFP’ye açıklamada bulunan peşmerge tugayı komutanı Şerko Rauf, “Kürdistan Bölge Başkanı Kerkük çevresinde bulunan peşmerge birliklerini inceledi” dedi. Rauf’a göre Barzani peşmergeler önünde yaptığı konuşmada "Kerkük’te barışı ve kardeşliği korumak, tüm sakinlere hizmet etmenin önemine” vurgu yaptı.

Barzani’nin ziyareti, Bağdat ile geriliminin tırmandığı bir döneme denk geldi. Petrol konusundaki gerilime henüz bir çözüm bulunmamışken, Şii Başbakan Nuri El Maliki’nin Kerkük’te Dicle Operasyon Gücü’nü kurması gerilimi tırmandırmıştı.

42293

Bu gerilimin sonucu olarak 16 Kasım günü tartışmalı bölgelerden biri olan Tuz Hurmatu’da Irak güçleri ile Peşmergeler arasında çatışma yaşandı, resmi açıklamalara göre bir kişi hayatını kaybetti. Her iki taraf, karşılıklı olarak birbirilerini uyarmakla birlikte, Kerkük’e güç yığdı. Kürdistan Bölgesi, Tuz Hurmatu yakınına binlerce peşmerge takviye etti.

42294

Irak parlamento başkanı da taraflar arasında görüşmelerde bulunarak tansiyonu düşürmek istedi. Her iki taraf da olası bir “iç savaş” konusunda uyarılarda bulundu. Ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.