25 Kasım 2024
  • İstanbul7°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara0°C
  • İzmir7°C
  • Berlin8°C

VE ALBAY DURSUN ÇİÇEK TUTUKLANDI

'İrtica ile Mücadele Planı' belgesinde imzası olduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek, tutuklandı.

Ve Albay Dursun Çiçek tutuklandı

12 Kasım 2009 Perşembe 09:28

'İrticayla Mücadele Eylem Planı' başlıklı belgede ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

FOTO GALERİ

Çiçek ile birlikte sabah saatlerinde adliyeye gelen ve sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen diğer 5 asker ise serbest bırakıldı.

HASDAL CEZAEVİNDE

Kararın ardından avukatlarının itiraz dilekçesi vermesi üzerine Çiçek, saat 23.35'e kadar Adliye'de kaldı. Daha sonra Merkez Komutanlığı'na götürülen Çiçek, ardından gece 01.30'da Hasdal Askeri Cezaevi'ne giriş yaptı. Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik'in, savcılık sorgusu sırasında Anayasa'nın 145. maddesine göre savcılığın müvekkilini sorgulama yetkisi olmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

İLK TUTUKLAMA 19 SAAT SÜRMÜŞTÜ

Çiçek'in sorgusunda ıslak imzanın kendisine ait olmadığında ısrar ettiği ve belgenin TÜBİTAK, ODTÜ ve yurtdışındaki referans laboratuvarlarında incelenmesini talep ettiği bildirildi. Hakimin sorgudaki ifadeleri özetleyerek geçtiği iddiasıyla Çiçek'in ve avukatı Çevik'in sorgu tutanağını imzalamadıkları da belirtildi. Çiçek, 1 Temmuz 2009'da aynı gerekçelerle tutuklanmış, avukatlarının yine gece yarısı itiraz dilekçesi vermesi üzerine, bir üst mahkeme tarafından "evrak fotokopi olduğu" ve "imzanın Çiçek'e ait olup olmadığının belirlenemediği" gerekçesiyle oy çokluğuyla, 19 saat kaldığı Hasdal Askeri Cezaevi'nden tahliye edilmişti.

'ISLAK İMZA ORİJİNAL'

Genelkurmay'ın "sahte" ve "kağıt parçası" diye nitelendirdiği belgenin orijinalinin kısa bir süre önce kimliği meçhul bir subay tarafından Ergenekon savcılarına gönderilmişti. Belgedeki ıslak imzanın orijinal olduğu Adli Tıp uzmanlarınca doğrulanmıştı. Ardından Çiçek ifadeye çağrılmış, Genelkurmay ise kendilerine davetiye ulaşmadığını, çağrılanları ise adliyeye gönderdiklerini açıklamıştı. Orijinal belgenin yazıldığı bilgisayarların hard disklerini geri getirilemeyecek şekilde sildikleri ve delilleri kararttıkları iddiasıyla Genelkurmay'da görevli biri sivil, 9 askeri personel de ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.