07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Berlin14°C

VAN'DAKİ TOPLANTI ELÇİ'SİZ!

DTK’nın “Demokratik Özerklik” ilanından sonra, BDP milletvekileri ve Blok bileşenleri, 21-25 Temmuz tarihleri arasında Van'da toplanıyor.

Van'daki Toplantı Elçi'siz!

21 Temmuz 2011 Perşembe 12:41

 DTK’nın “Demokratik Özerklik” ilanından sonra, BDP milletvekileri ve Blok bileşenleri, 21-25 Temmuz tarihleri arasında Van'da toplanıyor. Özerklik ilanını eleştiren Şerafettin Elçi toplantıya katılmıyor.

İstanbul - BİA Haber Merkezi21 Temmuz 2011, Perşembe Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) "Demokratik Özerklik" ilanından sonra, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekileri ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu bileşenleri, 21-25 Temmuz tarihleri arasında Van'da toplanıyor. Katılımcılara gelen çağrıda, beş gün sürecek olan toplantının, 'eğitim ve planlama' üzerine olacağı belirtiliyor. Gündeme ilişkin gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, önümüzdeki döneme dair bir yol haritası çizilmesi bekleniyor.

"Demokratik Özerklik" kararı, yöntemi ve zamanlaması hakkında BDP içinden en sert eleştiriyi yapan Şerafettin Elçi, toplantıya katılmayacağını açıklarken, Altan Tan eleştirilerine rağmen katılacağını belirtti. Özerklik kararını destekleyen Levent Tüzel ise yurt dışında olacağı için toplantıda olamayacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.