04 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Berlin17°C

VAKİT'İ SORGULAMA VAKTİ...

Radikal gazetesi yazarı Özgür Mumcu'nun bugün yayınlanan 'Vakit'i sorgulama vakti' başlıklı yazısı...

Vakit'i sorgulama vakti...

13 Eylül 2012 Perşembe 12:51

Vakit, Şemdin Sakık üzerinden hedef gösteriyor. Bir oyun, fazla değiştirilmeden tekrar gösterime sokulmaya çalışılıyor

Vakit gazetesinin ve onunla bağlantılı habervaktim internet sitesinin son dönemde hedef gösterme haberlerini sıklaştırdığı görülüyor. Vakit, seviyesiz haberciliği ve hakkında haber yaptığı bazı kişilerin başına gelenler nedeniyle hakkında yazılmaya çekinilen bir gazete.

Gazete yakın zamanda başlattığı hedef gösterme kampanyasının ilk adımını, aralarında Radikal yazarları ve milletvekillerinin de bulunduğu DPI toplantılarını sabote etmeye çalışarak attı. DPI’ın ve toplantıya katılanların PKK yanlısı olduğu iddiası, toplantı yerinin değişmesiyle neticelendi.

Vakit daha sonra Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nun Ermeni olduğunu ve bunun Yeni Şafak okurlarını rahatsız ettiğini iddia etti. Bu ırkçı haberi ‘Sakık’tan bombalar’ manşeti izledi.

Bu manşete göre Şemdin Sakık cezaevinden Vakit’e mektup göndermiş ve aralarında Radikal yazarı Cengiz Çandar da olmak üzere bazı yazar ve milletvekillerini PKK’ya destek vermekle suçlamıştı.

Burada kalmadı. Vakit, Taraf gazetesinden ayrılan Orhan Miroğlu ile telefonda görüşen habervaktim sitesinin röportajını ‘Altan ailesi PKK’ya hizmet ediyor’ sürmanşetiyle verdi. Miroğlu’nun ifadelerinin çarpıtıldığını belirttiğini not edelim.

Devamı için...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.