05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara9°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

ÜNLÜ GAZETECİ SURİYE'DE ÖLDÜ

New York Times gazetesinin iki Pulitzer ödüllü muhabiri Anthony Shadid Suriye'de hayatını kaybetti.

Ünlü gazeteci Suriye'de öldü

18 Şubat 2012 Cumartesi 08:36

Basın dünyası, 'kuşağının en iyi gazetecilerinden biri' olarak bilinen New York Times gazetesinin iki Pulitzer ödüllü muhabiri Anthony Shadid'i kaybetmenin şokunu yaşıyor.

Libya'dan Irak'a kadar Ortadoğu'yu yakından izleyen Lübnan asıllı Shadid, Beşşar Esed'e karşı direnen muhalif güçleri araştırmak için geçen hafta gizlice gittiği Suriye'de astım krizi sonucu hayatını kaybetti. Atlarla yolculuk eden Shadid'i ölüme götüren astım nöbetini, atlara olan alerjisinin tetiklediği belirtiliyor.

43 yaşındaki gazetecinin yanında bulunan foto muhabiri Tyler Hicks, geri dönüş yolunda perşembe günü ölen Shadid'in cenazesini kucağında Türkiye'ye geçirdi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bağlantı kuran Hicks'ı ve Shadid'in cenazesini sınırdan alan bakanlık yetkilileri, otopsi için cesedi Adana'ya gönderdi.

NY Times'ın Lübnan büro şefi de olan ünlü gazeteci, geçen yıl Libya'da kaçırılmış, Türkiye'nin çabalarıyla kurtarılmıştı. Shadid, 2002'de de Batı Şeria'da omzundan vurulmuştu.

Evli ve iki çocuk babası olan Anthony Shadid, NY Times'tan önce Washington Post, Boston Globe ve Associated Press adına savaş bölgelerinde başarılı haberlere imza atmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.