04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin21°C

UMRECİLERİ REFERANDUMA YETİŞECEK

Türk Hava Yolları (THY) ve Suudi Arabistan Havayolları’na ait toplam 24 uçağın gün boyu umrecileri taşıyacağı öğrenildi.

Umrecileri referanduma yetişecek

11 Eylül 2010 Cumartesi 13:27

Kutsal topraklarda bulunan umreciler, referandumda oy kullanmak için erken dönüş yaptı. Türk Hava Yolları (THY) ve Suudi Arabistan Havayolları’na ait toplam 24 uçağın gün boyu umrecileri taşıyacağı öğrenildi.

Sabah saatlerinden itibaren kutsal topraklardan Türkiye’ye dönen umreciler nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk yaşandı. Referandumda oy kullanmak için Türkiye’ye erken döndüklerini ifade eden umrecilerden Şakir Çiloğlu "Bizim için çok güzel bir umre oldu. Referandum nedeniyle kutsal topraklardan erken geldim ve ’evet’ oyu kullanacağım. Yoksa benim 6 günüm daha vardı. Bende firma ile görüştüm ve erken dönüş isteğimi belirttim" dedi.

UMRECİLER AKIN AKIN GELİYOR

Kutsal topraklarda bulunan umrecilerin oy kullanmak için akın akın Türkiye’ye geldiklerini belirten umrecilerinden Nezime Bıyıklı şunları söyledi:

“Biz oy kullanmak için erken geldik. Orada çok sayıda umrecimiz oy kullanmak için Türkiye’ye gelmek istiyor bu yüzden firmalarda aşırı bir yoğunluk var. Biz buraya gelmeden önce dün saat 16.00’da havaalanına geldik. Uçağımız saat 19.30’da kalkması gerekirken saat 04.00’da kalktı.”

Referandumda kullanacakları oylarının belli olduğunu belirten Nezime Bıyıklı, “Oyumuzun rengi belli ama bu bizde kalsın" dedi.

Erken dönüş nedeniyle hava trafiğinde gecikmeler de yaşandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.