20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara22°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

UKRAYNA, KERÇ BOĞAZI'NDA RUSYA'YA AİT BİR TANKERE EL KOYDU

Ukrayna, kendine ait Izmail Limanı'nda Rusya'ya ait eski adıyla "Neyma" olarak bilinen Nika Spirit isimli tankere el koydu.

Ukrayna, Kerç Boğazı'nda Rusya'ya ait bir tankere el koydu

25 Temmuz 2019 Perşembe 17:51

Söz konusu tankerin geçen kasım ayında 3 Ukrayna savaş gemisinin Rusya tarafından Kerç Boğazı'nda ele geçirilmesi ve 24 kişiden oluşan mürettebatın da gözaltına alınması olayında görev aldığı belirtildi.

Ukrayna makamları Nika Spirit'in, "savaş gemilerinin geçişini engellediği" gerekçesiyle alıkonulduğu ve limanın içine çekildiğini açıkladı.

Yerel kaynaklar, gemide arama yapıldığı, bazı belgelere el konulduğu yönünde bilgi geçerken Kiev, konuyla ilgili henüz bir bilgi paylaşmadı.

Bu arada el konulan Rus gemisinde bulunan mürettebatın serbest bırakıldığı ancak tankerin burada kalacağı bildirildi. Tankerde 7 kişi bulunduğu belirtilmişti.

Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna tarafından alıkonulan tankerdeki mürettebattan herhangi birinin gözaltına alınması halinde bunun sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Bakanlığın açıklamasında, "Eğer Rus vatandaşlar rehin alınmışsa buna en uygun cevap en kısa zamanda verilecektir. Gereken cevabın verilmesi için geminin alıkonulma şekli inceleniyor." denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.