01 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara15°C
  • İzmir23°C
  • Berlin25°C

ÜÇ KÜRT KADINI ÜÇ AYRI ŞEHİRE GÖNDERİLDİ

Cansız’ın cenazesi Dersim’e, Doğan’ın cenazesi Maraş’a, Şaylemez’in cenazesi ise Mersin’e götürülmek üzere konvoylar eşliğinde yola çıktı.

Üç Kürt kadını üç ayrı Şehire gönderildi

17 Ocak 2013 Perşembe 15:07

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistan Enformasyon Merkezi’nde 9 Ocak günü infaz edilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in cenazeleri, Batıkent Meydan'ında bekleyen yüzbinler tarafından uğurlandı.

460.jpg

DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk, Ahmet Türk, BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışank, tüm BDP'li milletvekilleri, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, HDK, HDP, çok sayıda sivil toplum örgütü, Diyarbakır'da bulunan Kürt siyasi partiler, Türkiye ve yurtdışından gelen sol parti temsilcileri, aydın ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşen törene Türk basını ve yabancı basın özel ilgi gösterdi.

Paris’te 9 Ocak günü katledilen Cansız, Doğan ve Şaylemez’in aileleri törene katılan on binlerce kişiyi selamladı. Fidan Doğan’ın babası bugün Fidan Doğan’ın doğum günü olduğunu belirttiği konuşmasında, “Bugün Fidan’ın doğum günü. Kızımın doğum gününe hoş geldiniz. Bu cinayet Fransa’nın göbeğinde işlendi. Fransız hükümeti sosyalistlerdedir. Hani sosyalisttiniz? Hani demokrattınız? Bir an önce bu cinayet ortaya çıkarılsın” dedi.

Sakine Cansız’ın ailesi tarafından yapılan konuşmada ise, “Onlar barışı istedi, hainler onları vurdu. Ancak biz mücadeleye devam edeceğiz. Barış Kürt ve Türk halklarını kurtarır. Savaş lanet bir şeydir, Türkler bunu bilsin. Tüm dünyanın gözü üzerimizde, 3 şehit sadece bizim değil barışın şehididir. Onlar, barışın, Kürt halkının sesi oldular. Barış için kaybettiğimiz bu 3 güvercinimizi onurla ve hüzünle beraber yarı bir sevinçle uğurluyoruz. 3 şehidimiz sadece Kürt halkı için değil kadın hakları içinde ömürlerini, canlarını verdiler. Tüm kadınlara selam olsun. Tüm dünya bilmeli ki, bizim yolumuz barış yoludur. Biz onurla mücadele ediyoruz. Beynimize kurşun sıkarak bizi susturacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar” diye konuştu.

ŞAYLEMEZ'İN AİLESİ: LEYLA AMED'İN GELİNİ OLDU

Leyla Şaylemez’in ailesi tarafından yapılan konuşmada ise “Leyla Amed’in gelini oldu. Leyla, Sakine ve Fidan yükseldi. Kürt halkının özgürlüğü için savaşan 3 fidan Amed zindanında direniş gösterdiler” denildi.

Yapılan konuşmaların ardından Cansız, Doğan ve Şaylemez’in cenazeleri kadınların omuzları üzerinde cenaze araçlarına taşındı. Sakine Cansız’ın cenazesi Dersim’e, Fidan Doğan’ın cenazesi Maraş’a, Leyla Şaylemez’in cenazesi ise Mersin’e götürülmek üzere konvoylar eşliğinde yola çıktı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.