02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin17°C

ÜÇ AY ÖNCE 'OYUM TEREDDÜTSÜZ CHP'YE' DİYEN ŞAHİN ALPAY: TEK ÇARE HDP

Zaman yazarı, 'Erdoğan’ın ihtirasını gemlemek istiyorsanız, bu hiç içinize sinmese bile, tek çare HDP’ye oy vermek' dedi.

Üç ay önce 'oyum tereddütsüz CHP'ye' diyen Şahin Alpay: Tek çare HDP

11 Nisan 2015 Cumartesi 12:59

Bundan üç ay kadar önce (20 Ocak 2015) "oyumu tereddütsüz CHP'ye vereceğim" diyen Zaman yazarı Şahin Alpay, kararını değiştirerek "Tek çare HDP" sloganıyla 7 Haziran'da oyunu HDP'den yana kullanacağını açıkladı.

Üç ay önce kaleme aldığı bir yazısında "Bu seçimde HDP’ye mi oy vermeli?" sorusuna yanıt arayan Alpay, "AKP’ye, daha doğrusu Türkiye’yi bir tek–parti, tek–adam rejimine doğru götürülmesine karşı en kararlı direnişi CHP temsil ediyor" gerekçesiyle oyunu CHP'ye vereceğini açıklamıştı. Alpay, kararını değiştirmesinde etken rol oynayan gerekçeleri ise şu sözlerle ifade etti:

"Erdoğan’ın, bir şekilde başkan olmayı başarırsa ülkeye verebileceği zararları düşünmek dahi istemiyorum. Erdoğan’ı durdurabilmenin tek yolu, tek çare HDP’nin barajı geçmesi ve Meclis’te temsil olunması. Eğer Erdoğan’ın ihtirasını gemlemek istiyorsanız, bu hiç içinize sinmese bile, tek çare HDP’ye oy vermek. Evet, taktik oylar HDP’nin barajı geçmesine yetmeyebilir; HDP’nin asıl AKP seçmeni Kürtlerden oy alması gerekir. Demokrasiyi savunanlar açısından HDP’den başka çare yok."

İşte Şahin Alpay'ın Zaman'da bugün yayınlanan "Tek çare HDP" başlıklı yazısı:

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.