03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara13°C
  • İzmir23°C
  • Berlin20°C

TWİTTER'A ERİŞİM ENGELİ KALDIRILDI!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)'in kararı Anayasa Mahkemesi kararından yaklaşık 24 saat sonra geldi.

Twitter'a erişim engeli kaldırıldı!

03 Nisan 2014 Perşembe 18:31

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Anayasa Mahkemesi’nin kararı gereği Twitter’a erişim engelini kaldırdı. TİB bu adımı Mahkeme'nin "İfade özgürlüğüne ağır müdahale" kararının ardından attı.

Anayasa Mahkemesi’nin Çarşamba günü Twitter’ın açılması yönünde verdiği karar bir gün sonra uygulandı. Tamamen erişimi engellenen Twitter, Anayasa Mahkemesinin kararıyla 14 gün sonra açıldı.

TİB ilk olarak Twitter'a erişimin engelleme gerekçesi olarak internet sitesine koyduğu mahkeme kararını siteden kaldırdı. Sorgulama ekranında "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer aldı.

Twitter'a girmek için

Twitter'a erişim engeli kalktı, ancak bunun bütün kullanıcılara yansıması birkaç saat sürecek. Bunun sebebi ise her internet servis sağlayıcı (ISS) bu engeli aynı anda kaldırmıyor. Engel kaldırılsa bile DNS ve diğer ayarların bilgisayarın hafızasından temizlenmesi için biraz zaman gerekiyor. Bunlara ek olarak kullanıcıların (varsa) DNS değişikliği ya da VPN kullanımı gibi yöntemleri normal duruma getirmeleri ya da kapatmaları gerekiyor.

YouTube engeli sürüyor 

Twitter engeli kalktı, ancak YouTube'a erişim engeli sürüyor. Şirketlerin Twitter'a göre daha fazla ticari ilişki içinde bulunduğu YouTube'a yönelik engelin ne zaman kaldırılacağı bilinmiyor. Bu konuda yapılan bir başvuru da bulunmuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.