19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Berlin8°C

TWİTTER: 4 HESAP VE 409 TWEET’E ERİŞİM ENGELİ KOYDUK

​Twitter, seçim öncesi erişim engeli getirilen hesap ve tweet’lere yönelik açıklama yaptı.

Twitter: 4 hesap ve 409 tweet’e erişim engeli koyduk

16 Mayıs 2023 Salı 10:42

Açıklamada, “Bant daraltılmasının önüne geçmek ve Twitter’ı hafta sonunda yapılan seçim süresince kullanılabilir durumda tutmak için 4 hesaba ve 409 tweete erişim engelleme işlemi uyguladık” denildi.

Sosyal medya platformu Twitter, 14 Mayıs seçimleri süresince erişim engeli getirilen hesap ve tweet’lere yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bant daraltılmasının önüne geçmek ve Twitter’ı hafta sonunda yapılan seçim süresince kullanılabilir durumda tutmak için 4 hesaba ve 409 tweet’e erişim engelleme işlemi uyguladık” denildi.

400-036.jpgTwitter’ın Küresel Hükümet İşleri hesabından Türkçe ve İngilizce olarak yapılan açıklamada, “Geçen hafta boyunca Türk Hükümeti ile müzakere halindeydik ve bize Twitter’ın mevcut mahkeme kararlarının tamamına uymayan tek sosyal medya kuruluşu olduğunu belirttiler. Twitter’a yönelik bant daraltılması konusunda bir uyarı aldık ve bu nedenle Twitter’ı hafta sonunda yapılan seçim süresince kullanılabilir durumda tutmak için 4 hesaba ve 409 tweet’e erişim engelleme işlemi uyguladık” denildi.

Twitter, mahkeme kararlarına itiraz edeceklerini de duyurdu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.