19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara22°C
  • İzmir26°C
  • Berlin19°C

TV KANALINA 'KİN VE DÜŞMANLIK' CEZASI

RTÜK, Diyarbakır’daki TV’ye 'Kürt ve Türk halkları arasında kin ve düşmanlık yaratmaktan' 11 bin lira ceza verdi.

TV kanalına 'Kin ve düşmanlık' cezası

26 Eylül 2012 Çarşamba 09:21

RTÜK, Diyarbakır’da yayın yapan Gün TV’ye ‘’Kürt ve Türk halkları arasında kin ve düşmanlık yaratıp, terörü teşvik ettiği’’ gerekçesiyle 11 bin lira ceza verdi.

RTÜK toplantısında Diyarbakır’da yayın yapan Gün TV’nin ana haber bültenleri ele alındı. Bu programlarda Abdullah Öcalan için “PKK Önderi’’ TBMM için ‘’Türkiye Meclisi’’ ve güvenlik kuvvetleri için de ‘’Hükümete bağlı polisler’ ifadelerinin kullanıldığı belirlendi. Öldürülen bir PKK’lıların cenaze haberlerinde de halkı galeyana getirici nitelikte ifadeler ile terörün teşvik edildiği ve Türkiye Cumhuriyetine karşı nefret duygularının oluşturulmasına çalışıldığı sonucuna varıldı.

RTÜK bu nedenle Gün TV’ye 11 bin lira para cezası verirken ana haber bülteninin de, bir gün süreyle durdurulmasını benimsedi. Bu ceza, RTÜK yasasında yer alan ‘’Radyo TV yayınları, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmünün ihlali nedeniyle verildi. (Gazeteport)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.