30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ'NİN KONFERANSA SUNDUĞU TEBLİĞ

ilkehaber.com olarak 'Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı'na sunulan tebliğleri tam metin olarak sunuyoruz.

Tutuklu Milletvekilleri'nin Konferansa sunduğu tebliğ

21 Haziran 2013 Cuma 12:25

KUZEY KÜRDİSTAN BİRLİK VE ÇÖZÜM KONFERANSI’NIN DEĞERLİ KATILIMCILARI

Uzunca bir zamana damgasını vuran halkımızın özgürlük isyanının demokratik eşitlik ve özgür bir toplumsal yaşamla zaferini inşa etmensinin ortak iradesini ortaya çıkarmak amacıyla bir araya geldiğiniz bu tarihi konferansın oynayacağı tarihsel role ilişkin büyük inanç ve ve umudumuzla sizi selamlıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz

Binlerce yıllık toprakları üzerinden on milyonlara varan nüfusuyla yeryüzündeki statüsüz yegane halk olan Kürtler, geçtiğimiz yüzyıl boyunca inkar ve imha siyasetiyle dil, kültür, kimlik ve hatta varlıkları dahi yok sayılmıştır.

Ortadoğu da gelinen aşamada temel gündem, halk mücadeleleriyle aşılmaya başlayan eski egemenlikçi, baskıcı devlet sisteminin yerine kurulacak yeni sistemin nasıl olacağını ve nasıl inaş edileceği meselesidir. Demokratik farklı etnik i kültürel ve siyasal dinamiklerden oluşan yapısıyla konferans bileşimi Kürdistan ve oradan da Ortadoğu sahasına yayılacak demokratik eşit ve özgür yaşam sisteminin tılsım ve gizil gücünü bağrında taşımaktır.

Güney Kürdistan da elde edilen statü, Rojava’daki devrimsel oluşum, Kuzey Doğu Kürdistan da yıllardır devam eden özgürlüğü mücadelesi, Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan‘ın tarihi Newroz deklarasyonuyla niteliksel bir aşama kaydederek yeni bir tarihsel sürecin startını vermiştir. Başlayan bu demokratik siyaset dönemiyle Kürt sorunun tüm boyutlarıyla tartışıldığı, çözüm yol yöntemlerinin masaya yatırıldığı, somut işler projelerle somut adımların atıldığı bu süreç Demokratik Kürt Uluslaşmasının sağlanmasıyla zafere ulaşır. Kürtlerin yaşadığı, her parçada halk olarak büyük bir birlik ve bütünlük ruhu içinde olmak, ortaya çıkan zafer imkanını değerlendirmek açısından bir zorunluluktur.

Kürt halkının özgür, ve özerk kurumlarının inşa ederek kendi ulusal siyasetini, ekonomisini ve sosyal yaşamını gerçekleştirmesi anlamında konferanstan çıkacak statü talebi kadar ortaya .çıkana diğer taleplerinde ortak bir program çerçevesinde mücadele yaşamında takipçisi ve çalışanı olmak önemlidir. Demokratik siyaset döneminin mimarı olan sayın Öcalan‘ın özgürlüğü takvimin tarihi sonuç bildirgesinde yer almasının önemini vurgulamak isteriz.

Yanınızda olmamanın burukluğunu yaşarken, siz değerli katılımcıların yüksek bir bilinç, kararlılık ve iradeyle önümüzde duran bu hedefleri başarıyla yerine getirecek inanç ve iradeye sahip olduğunuza olan inancımızla sizi tekrar selamlıyor başarılar diliyoruz. 

Tutuklu Milletvekilleri:
Hatip DİCLE
Kemal AKTAŞ
İbrahim AYHAN
Selma IRMAK
Faysal SARIYILDIZ
Gülseren YILDIRIM

1- Yeni Bir Siyasal Proje İçin Diyalog Komisyonu'nun tebliği
2- Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek'in tebliği
3- DDKD Genel Başkanı İmam Taşcıer'in Konferansa sunduğu tebliğ
4- Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nin Konferansa sunduğu tebliğ
5- Sarmaşık Derneği'nin Konferansa sunduğu tebliğ
6- Aziz Mahmut Ak'ın Konferansa sunduğu tebliğ
7- AZADÎ İnisiyatifi’nin Konferansa sunduğu tebliğler
8- Tutuklu Milletvekilleri'nin Konferansa sunduğu tebliğ
9- Halim İpek'in Konferansa sunduğu tebliğ
10- Demokratik Toplum Kongresi'nin Konferansa sunduğu tebliğ
11- Tüm PKK’li ve PJAK’lı tutsakların Konferansa sunduğu tebliğ
12- KOMEL-KURD’ün Konferansa sunduğu tebliğ
13- Roşan Lezgîn’in Konferans tebliği
14- Nûbihar’ın Konferansa sunduğu tebliğ

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.